Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Öt pénztárgépgyártó és -forgalmazó kért engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, de sem az ehhez szükséges dokumentáció, sem a pénztárgép nem áll rendelkezésre - tájékoztatta lapot Kőszegi József, a hivatal főosztályvezető-helyettese. Elmondta: ha megvan minden dokumentum, és a gép is megfelel az előírásoknak, 15 napjuk van az engedély kiadására. Vagyis az összes határidő ismeretében nagy biztonsággal kijelenthető: bár elméletileg lehetséges, hogy egy kassza májusban rendelkezzen engedéllyel, ennek gyakorlati esélye igen csekély.

Az online kapcsolattartáshoz szükséges adóigazgatási ellenőrző egységet (AEE) és a pénztárgépet csak egyben lehet engedélyezni, márpedig továbbra sem tudni, milyen módon oldják meg az adatátvitelt. Az ellenőrző egységben úgy kell elhelyezni a mobil adatátvitelhez szükséges SIM-csipet, hogy azt ne lehessen kicserélni, tehát amíg nincs mobil kapcsolatra alkalmas AEE, addig nincs pénztárgép sem - írta a lap.

A lap értesülése szerint továbbra is tartja magát az az elképzelés, hogy külföldi mobilcégekkel kell szerződni a mindhárom magyar szolgáltató hálózatán roamingolni képes SIM-csipért. Eddig egyetlen cég, a tavaly decemberben alakult Mobil Adat Kft. jelentkezett a megoldás szállítására.