Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi.hu a múlt héten számolt be arról, hogy Berki Krisztián médiaceleb továbbra is fent van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tízmilliónál nagyobb adótartozást felhalmozó magánszemélyeket felsoroló listáján. Lapunk megkereste a TV2-csoportot, amely jelenleg is több műsorban foglalkoztatja Berkit, nem zavarja-e őket, hogy egy olyan személyt sztárolnak, aki a NAV szerint magánszemélyként tetemes adósságot halmozott fel, a cégadatok szerint vállalkozásainak többsége kényszertörléssel vagy felszámolással szűnt meg, egykori, Hódi Pamelával közös cége ellen adóvégrehajtás indult, s egy ukrán magánszemélyhez került, ő pedig amerikai lakcímre jelentette be magát.

A TV2 sajtóosztálya rövid választ küldött kérdésünkre: "Berki Krisztián adótartozása a magánügye, így az csak rá és a NAV-ra tartozik".

Berki: maximum az egyik karórámat leveszem

Berki Krisztiántól azt tudakoltuk, tervezi-e, hogy adótartozását rendezi? (A tartozás régóta fennállhat, mert Berki még egy korábbi, tatabányai, Komáromi úti, társasházi lakcímével szerepel az adóslistán.) "Ügyeimet az adójogászom kezeli. Nem tudok jelen pillanatban arról, hogy tartozásom lenne. Ha lesz, akkor maximum az egyik karórámat leveszem, csak nem tudom, tudnak-e majd visszaadni" - reagált megkeresésünkre a celeb.

Hol is lakik Berki?

Berkit a 2013-ban alapított BK Consultant Kft.-jében már egy amerikai lakcímmel regisztrálták. Az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással, valamint pr, kommunikációval foglalkozó vállalkozás 2014 májusa óta végelszámolás alatt áll. Berki floridai lakcíme (USA, 33010 Florida, Hialeah, West 20th Street 690.) a Google Maps utcaképe szerint egy raktárbázis területén van, amely egyébként egy logisztikai cég székhelye is. Ha nem történt elírás a cégadatokban, akkor feltételezhetően nem itt él a Magyarországon jelenleg igencsak foglalkoztatott tévés személyiség.

Forrás: Google Maps
Kép: A Berki cégében megadott, floridai lakcím utcaképe.

A film-, video- és televízióműsor-gyártással foglalkozó, 2013 augusztusában létrehozott BK Movie Star Kft.-ben Berki a gyermekének anyjával, Hódi Pamelával volt tulajdonos 2015. március 30-ig. Azóta a társaság egy ukrajnai, beregszászi magánszemélyhez került, akinek kézbesítési megbízottja egy székhelyszolgáltatást és cégképviseletet nyújtó magyarországi vállalkozás. Az adóhatóság először 2014-ben indított végrehajtást a kft. ellen, majd tavaly augusztusban, amikor Berkiék már nem voltak tulajdonosok. A cég adószámát idén áprilisban törölte a NAV. (Berki vállalkozásairól bővebben itt olvashat.)

Berki a Borsnak korábban azt nyilatkozta: "sosem titkoltam, hogy folyamatos NAV-vizsgálat van körülöttem, aminek én kifejezetten örülök, mert ezáltal megtudja az ember, hogy mi az, amit jól csinál, vagy mi az, amit esetleg rosszul. ... Eddig sem bújtam el senki elől, ezután sem fogok. Egyébként pedig 2006 óta külföldön élő magyar állampolgár vagyok, tehát elég nehéz összeszednem adótartozást, ha nem ebben az országban tevékenykedem."