A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal tucatnyi olyan új pénztárgépet ellenőriz, amelynek gyártója szerint terméke megfelel az online kasszákkal szemben támasztott legújabb követelményeknek. Az egyik gép engedélyezése már a végéhez közelít - adta hírül a legújabb örömhírt a lap.

A szabályváltozások elsősorban a pénztárgép és az adóhivatal közti online adatmozgás módját érintik, ami csak a gyártók fejlesztési képességeit teszi próbára, ám vannak olyan részletek is, amelyek kedvezőek a gépeket használó vállalkozásoknak. Például az új berendezéseket minden további nélkül el lehet majd adni, illetve bérelni is lehet majd online pénztárgépet.

A kormány már szeptemberben kötelezővé akarta tenni az online pénztárgépek használatát egy sor olyan ágazatban, amelyre eddig nem vonatkozott ez a szabály. Például a ruhatisztítók, az autószervizek és az autóalkatrész-kereskedők kerültek be ebbe a körbe.

Az újfajta gépek hiánya miatt, azonban el kellett halasztani a változtatást, ám most úgy tűnik, hogy nincs további  haladék. Nem lesz akadálya a januári 1-jére tolt bevezetésnek.