NGM: fokozatosan csökken a bankadó

Magyarország elkötelezett az EBRD-vel kötött megállapodás betartása mellett - közölte az NGM.
MTI-Eco, 2015. május 14. csütörtök, 18:54

Magyarország teljes mértékben elkötelezett az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) idén februárban megkötött együttműködési megállapodás betartása mellett, különös tekintettel a bankadó 2016. január 1-jétől kezdődő fokozatos csökkentésére - erősítette meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a bank elnökével folytatott tárgyalásán Tbilisziben a nemzetgazdasági tárca csütörtöki tájékoztatása szerint.

Varga Mihály az EBRD elnökével ismertette a kormány döntését is, amely szerint Magyarország pályázni kíván a bank 2017. évi közgyűlésének Budapesten történő megrendezésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A nemzetgazdasági miniszter, mint az EBRD kormányzója vett részt a bank Grúziában zajló éves közgyűlésén.

Felszólalásában hangsúlyozta, hogy a bank jövőbeli stratégiájában Magyarország számára a prioritást az energiabiztonság és a pénzügyi szektor erősítése mellett a mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozó szektor újbóli előtérbe helyezése jelentené - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK