A gyanúsított több vegyipari céget is irányított. Bevett gyakorlat volt, hogy az alkalmazottak "hivatalos" illetményüket átutalással, fekete bérüket és a túlórákért kapott összegeket pedig készpénzben kapták. A könyvelésbe csak az átutalással fizetett bérek kerültek, így a gyanúsított a zsebbe fizetett pénzekkel 67 millió forint járulékot és adót csalt el. (A feketefoglalkoztatás önmagában nem annyira kirívó, a munkaügyi ellenőrzéseknél jellemzően ezzel van a legtöbb gond.)

Nem ez volt az egyetlen probléma, hiszen a nyomozás során az is kiderült, hogy a veszélyes hulladékot az üzem melletti területen ásták el és a gyártásból származó mellékterméket sem kezelték veszélyes hulladékként, nem jelentették be a környezetvédelmi hatóságnál.

A veszélyes anyagok miatt a föld olyan súlyosan károsodott, hogy természetes állapota már magától nem áll helyre. Emiatt az elkövetőt környezetkárosítás, hulladékgazdálkodás megsértése és hamis magánokirat felhasználása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki - olvasható a NAV közleményében.

Mindezeken túl a gyanúsított saját házának gondnokát és a család bébiszitterét is bejelentette a vegyipari céghez, és a cég kontójára fizette bérüket, ezért hűtlen kezelés miatt is felelnie kell.

A pénzügyi nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében 198 millió forint értékű vagyont zároltak.