Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kilenc százalékkal nő majd az elkövetkező két év mindegyikében a belügyi és a büntetés-végrehajtási alkalmazottak, valamint az orosz nemzeti gárda tagjainak és más rendvédelmi szervek munkatársainak illetménye - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök egy keddi online gazdasági konferencián. Mint mondta, íg csökkenni fog a katonák és a rendvédelmi alkalmazottak jövedelme között az elmúlt évek során kialakult különbség.

Putyin közölte azt is, hogy 2023-tól mindkét kategóriában plusz öt százalékkal megemelik majd az illetmény indexálását. Az elnök sürgette, hogy Oroszországban már jövőre indítsanak új programot a szükséglakásokban élők áttelepítésére modern lakásokba, hogy "kihozzák az embereket a nyomornegyedekből".

Megígérte azt is, hogy az elkövetkező években folytatódni fog a nyugdíjemelés, és az indexáláshoz szükséges eszközöket a szövetségi költségvetés magában foglalja. Putyin úgy látja, hogy a következő 3 éves büdzséciklusban lehetőségeket kellene találni további támogatások kifizetésére, egyebek között egyszeri juttatásokra iskolás gyereket nevelő családoknak, nyugdíjasoknak, katonáknak, kadétoknak és bűnüldöző szervek munkatársainak.