A TVK 102,56 milliárd forintos árbevételén 961 milliós mínuszt mutató EBITDA-t, 4,35 milliárdos üzleti veszteséget, illetve 3 milliárd forintos nettó veszteséget könyvelhetett el az első negyedévben. A bevétel terén így éves összevetésben 4,5 százalékos volt a visszaesés, a többi soron viszont markánsabb a romlás, amit a gyorsjelentés az üzleti eredmény romlásával, az integrált petrolkémiai árrés kedvezőtlen változásával, a földgáz, a gőz és a villamos energia árának emelkedésével, valamint az alacsonyabb termelési és értékesítési volumennel indokol. Az egyes termékek közül főleg a HDPE értékesítésének visszaesése éreztette hatását, amit nem tudott ellensúlyozni az árváltozás, illetve a devizaárfolyamok alakulásának jótékony hatása sem.

A második negyedévben az olefin-alapanyagár mérséklődése mellett a polimerárak kismértékű csökkenésére is számít a TVK, míg a társaság által a dollár euróval szemben várt gyengülésének hatására az integrált petrolkémiai árrés folyamatos javulását prognosztizálják. A januári mélypont után a menedzsment szerint az integrált petrolkémiai fedezet lassú javulása várható.

Pethő Zsolt vezérigazgató a gyorsjelentésben leszögezte, a TVK is részt vesz a Mol hároméves hatékonyságjavító programjában, amely a társaságnál a tervek szerint 60 milliós megtakarítást eredményezhet. A termékfejlesztés kapcsán elmondta, a 30 milliárd forintos beruházással létrejövő, évi 130 ezer tonna kapacitású butadién-kinyerő üzem működésével 8−15 milliárd forint többleteredmény érhető el éves szinten 2014 végétől.