Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 160 fotót mutat be az a kiállítás, amelyen a világhírű magyar származású fotós, Robert Capa rendkívüli életútját ismerteti meg középiskolásokkal a Káva Kulturális Műhely. A másfél órás foglalkozásnak kettős célja van: a mai emberi problémák elemzése és értelmezése a fotók világán keresztül, illetve hogy közelebb hozza a résztvevőket a kiállításon szereplő fotókhoz.

A Káva több mint három éve vizsgálja, hogyan segítheti a drámapedagógia a múzeumok munkáját. A fotós képeinek drámaisága különösen jól kapcsolódik a programhoz, hiszen fotói túlmutatnak önmagukon. A dráma és a kiállítás arra kíván lehetőséget teremteni, hogy a résztvevők önmagukat fedezzék fel és ismerjék meg egy kiválasztott fotó világán keresztül − hangsúlyozta Bori Viktor, a projekt vezetője.

A közönség bevonásán alapuló előadó technika elmossa a határt színész és néző között, ezzel biztosítva, hogy a résztvevők a lehető legnagyobb mértékben alakíthassák az eseményeket és kialakíthassák személyes viszonyukat a fókuszba helyezett problémához. A csoport hisz abban, hogy amennyiben az ember képes a képzeletében vagy egy fiktív világban választani és döntéseket hozni, akkor képes erre a való életben is. A problémafelvető előadások a párbeszéd, a cselekvésen alapuló közös gondolkodás segítségével lehetővé teszik a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék önmagukat és környezetüket, ne statikus mozdulatlanságban lássák a világot, hanem folyamatként.