Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezen az oldalon elérhető az egyetlen online felület, ahol az autósok a matrica mellé kiegészítő szolgáltatásként gépjármű asszisztenciát, illetve 6 hónapos díjmentes balesetbiztosítást igényelhetnek. Bankkártyás és átutalásos fizetés is rendelkezésre áll, regisztráció nem kötelező, a visszaigazolást pedig e-mailben és SMS-ben is megkapják.

Ezt kell tenni, ha elfelejtettünk új matricát venni

Egy órás türelmi időt vezetnek be. A jóhiszemű felhasználókat védő intézkedés lehetővé teszi, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után vásárolják meg a pályamatricát: mentesülnek a büntetés alól, ha a megfelelő matricát a díjköteles útra hajtást követő 1 órán belül megveszik.

Ha mégis megbüntetnek

Minden eddiginél több éves autópálya-matricát vásároltunk 2023-ra, viszont, ha mégis pótdíjat szabtak ki ránk, három lehetőségünk adódik:

  • az első lényege, hogy az érintett jármű üzembentartója egy éves országos e-matrica megvásárlásával kiválthatja a jogosulatlan úthasználat időpontja és az e-matrica megvásárlása között keletkezett, akár az összes tárgyéven belüli pótdíjas esetét. Ezzel a pótdíjfizetési felszólítás kézbesítésétől számított 75 napon belül lehet élni.
  • A másik lehetőség a pótdíjamnesztia: a jogosulatlan úthasználatok halmozódása esetén az üzembentartó – a kérelme benyújtásától számítva – 180 napra visszamenőleg kérelmezheti, hogy kedvezményes pótdíjat fizethessen. Ennek összege 6 db alap pótdíj összegének felel meg.
  • A harmadik lehetőség a pótdíjmaximalizálás: ha abban a tudatban használtuk a fizetős utakat, hogy rendelkezünk érvényes matricával, és csak az első büntetés megérkeztekor derül ki, hogy mégsem.

Amennyiben kettőnél több büntetést kaptunk, személyesen vagy írásban kérhetjük a pótdíjak maximalizálását, kérelmünk pozitív elbírálása esetén pedig legfeljebb két büntetést kell kifizetnünk.