Program- és kapacitásbővítésről is nyilatkozott Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója a ZAOL Zala Vármegyei Hírportál podcastjában.

A beszélgetésből kiderült, hogy a balatoni hajózási társaság folytatja a 2022-ben megkezdett arculatfrissítést, a vállalat megjelenése az online felületeken kívül már a járatokon és a kikötőkben is modernebb, fiatalosabb képet mutat

A fejlesztések részeként megújultak a menetrendi hajók, tavaly óta pedig már online is meg lehet váltani a hajójegyeket, elkerülve ezzel a kikötői sorban állást. 

Veigl Gábor vezérigazgató azt is elmondta, hogy növelik a keszthelyi és a balatongyöröki kikötőkből induló bulihajók számát, sőt a balatoni hajóflottát is, hiszen a társaság megrendelésére elkészült négy teljesen új hajó – kettő komp, kettő katamarán –, amelyeknek a szállítása a Sió-csatorna vízszintjétől függ, vagyis közvetve a Balatonétól, hiszen a tó vizével tudnák feltölteni a 120 kilométer hosszú vízi utat, de ez jelenleg még nem megvalósítható.

Nagy hajófejlesztésben a BAHART

A vállalat a két új komp és a két új katamarán gyártását másfél éve jelentette be, 5,7 milliárd forint értékben. Bővebben → 
Nagyon bízunk abban, hogy ha most még tavasszal nem is tudnak feljönni, de minél előbb itt lesznek velünk

– jegyezte meg a vezérigazgató az új hajók érkezéséről, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban hullott bőséges csapadéknak nagyon örülnek, ugyanis ezáltal a Balaton folyamatosan töltődik, és most már közelíti az optimális vízszintet.