A Pedagógus Egység és a Tanítanék Mozgalom és a Szülői Hang Közössége szerint is a Belügyminisztérium új törvényjavaslata csorbítaná a pedagógusok, oktatási dolgozók, diákok és szülők jogait és tönkretenné a szakszervezeteket.

Az elmúlt év tiltakozásai miatt akar most bosszút állni a kormány, ráadásul egy olyan törvénnyel, ami az oktatási rendszer és a szakmai érdekképviselet teljes szétverését jelentheti – írja az Eduline.hu.

Az EU-s kötelezettségek miatt most a kormány kénytelen társadalmi vitára bocsátani a kérdést – emelik ki.

Tiltakozásként arra kérnek mindenkit, "árasszák el" Pintér Sándorék postafiókját visszajelzésekkel, és álljanak ki az oktatásért és gyermekek jövőjéért.

A kormány olyan jogszabályokat kíván elfogadni a közeljövőben, amikkel tovább csorbulnak a pedagógusok, a diákok és a szülők jogai is, mondta Miklós György, a Szülői Hang Közösség képviselője a Hírklikknek. 

A közösség tiltakozik ez ellen, mert a tervezett törvénymódosítással az autonómia újabb csorbát szenved, ami azt is jelenti, hogy a pedagógusok nem tudnak a gyerekekkel legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint foglalkozni. Arra kérték a közösség tagjait, ők is írják meg róla a véleményüket a Belügyminisztériumnak – mondta.