A jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése a legfontosabb célja a változtatásnak: a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott jegyen a jegykép jobb oldala újul meg.

Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így egyértelműbb lesz a jegyek használata.

  • A környéki vonaljegyek jobb oldalán tüntetik fel, hogy azok Budapesten belül nem használhatók.
  • A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók.

Hitte volna? Jövő hétfőn átadják a 3-as metró Lehel téri és Nagyvárad téri megállóit

Befejeződik az M3 metróvonal felújítása, ami azt jelenti, hogy a Lehel tér és Nagyvárad tér is bekapcsolódik az utasforgalomba május 22-én, hétfő kora délután. A két utolsóként felújított állomás az M3 metróvonal különleges szerkezetű és jelentőségű megállóhelyei. Bővebben>>>

Mancsok és bringák is feltűnnek

BKK közölte, a csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt ember együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerülnek:

  • előbbinél plusz kerékpár,
  • utóbbinál 9 mancs egyértelműsíti a használatot.

bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók.

A változásban érintett, korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra.