Tavaly átlagosan 55 százalékról 25 százalékra csökkentették a tápszerek társadalombiztosítási támogatását, több terméket pedig teljesen megszűntettek. A napokban ezek a termékek tovább drágultak, amely miatt rengeteg anyuka panaszkodik – derült ki az RTL Híradójából

Az RTL híradónak nyilatkozó anyuka szerint sokan próbálnak emiatt tápszert váltani, amelyhez védőnőktől is kérnek segítséget. 

Egy gyermekorvos azt nyilatkozta, hogy büntetést kaphatnak, ha az első félévben egy tápszernél többet írnak fel egy gyermeknek

Póta György gyermekorvos elmondta, hogy ebben az esetben pénzügyileg büntetik az orvosokat és a praxisokat, ami azt jelenti, hogy akár havi 100 ezer forinttal kevesebb támogatást kapnak.

Az orvos attól is tart, ahogy a legnehezebb helyzetben lévő családok úgynevezett „feles tejjel”, azaz vizezett tehéntejjel etethetik a csecsemőket, ami sok problémához vezethet.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az RTL-nek azon kérdésére, hogy tervezik-e felülvizsgálni a tápszerek állami támogatását azt válaszolta, hogy „valamennyi TB-támogatott tápszer kategóriában vannak olyan termékek, amelyeknek az ára nem változott az elmúlt időszakban.