Júliustól száz elektromos kerékpár lesz elérhető a veszprémi közbringarendszerben – számolt be róla a Veol.hu. Először a próbaüzem indul, majd bő egy hónap múlva élesben is indul a V-Bike közbringarendszer a városban.

A V-Busz Kft. által üzemeltetett rendszerben tíz gyűjtőállomást hoztak létre, amelyekben összesen 160 dokkoló kapott helyet.

Állomás létesült a Kossuth utcán (Spar), a Barátság parkban, a Kálvin János parkban, a Balaton Plazánál, az állatkert Fejes-völgyi parkolójában, az Erzsébet sétányon, a Kiskuti csárdánál, a Cholnoky utcában (Penny), a Rózsa utcában és az Úrkút utcában.Egy-egy állomáson 12-18 dokkoló van.

„Még idén szeretnénk a vasútállomáshoz is gyűjtőállomást telepíteni, a jövőben pedig további dokkolókkal bővülhet a rendszer a rendelkezésre álló pénz és partnerségi együttműködések függvényében”

– mondta a lap kérdésére Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője.

A kerékpár bérlése regisztrációhoz kötött, melyet a szolgáltatás honlapján, a V-Bike applikációban vagy az állomások vezérlőoszlopán lehet majd megtenni.

Jeggyel (24 órás, 72 órás vagy hetijegy), valamint féléves vagy éves bérletet lehet majd vásárolni.

  • A kölcsönzés első fél órája minden jegy- és bérlettípussal ingyenes lesz, minden további megkezdett fél óra 500 forintba fog kerülni.
  • kerékpárokat a gyűjtőállomásokon lehet felvenni és a bérlés végén letenni.
A fejlesztés 250 millió forintba került, amelyet két európai uniós forrásból finanszírozott Veszprém.

Sosem volt olcsó, mégis egyre több fogy belőle

Három év alatt a hatszorosára nőtt az eladott elektromos kerékpárok száma Magyarországon. Keleten és nyugaton egyaránt nő az értékesítés, az egyik legnagyobb felvevőpiac Németország. → Bővebben