Mediterrán ciklon vonul át hazánkon, többfelé jelentős csapadékra van kilátás. Ma északkeleten is megnövekszik a felhőzet, így ott is erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, éjszaka vékonyodni kezd a felhőtakaró - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Délután a csapadékzóna lassan kelet felé mozdul, főleg a Dunántúl déli felén zivataros gócok is kialakulhatnak.

Hajnalra már a Dunától keletre fekvő részekre tevődik a csapadék súlypontja. Hétfőn tovább szakadozik, gomolyosodik a felhőzet nyugatról, napközben átmenetileg nagyobb területen csökken a felhőzet, ezzel szemben keleten borongós idő várható.

Délelőtt még a Tiszántúlon több helyen eshet, másutt elszórtan képződhetnek záporok. A nap második felében délkelet felől ismét felhősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell számítani.

Ma a keleti, délkeleti, holnap már főként a nyugati, délnyugati szél élénkül meg, sőt néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között alakul. A szakadozottabb nyugati részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 17 és 22 fok között várható.

Azok is megkapják az esőt, akik eddig kimaradtak

Vasárnap reggelig a legtöbb csapadékot a Dél-Dunántúl kapta, arrafelé néhány zivatar is előfordult az elmúlt 24 órában.

Az elmúlt három nap csapadékösszegét tekintve is látszik, hogy északkelet eddig kimaradt a jóból, de nemsokára fordul a kocka, és a nap folyamán oda is érkezik majd az esőből.

 

Az időjárás miatt változik a Tour de Hongrie menetrendje

Az időjárási körülmények miatt neutralizálták a Tour de Hongrie országúti körverseny vasárnapi záróetapját Budapesten. A fennállása 150. évfordulóját ünneplő fővárosban 150 kilométeres etapra került volna sor, az esőzés miatt azonban a versenyzők biztonsága érdekében a csapatok döntése alapján nem lesznek sem részhajrák, sem végső befutó, a mezőny - a tervezett 16 helyett - nyolc kört teljesít 35 km/órás átlaggal 11 helyett 12 órától – írja az MTI.