Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Külön regisztrációra nem lesz szükség, ám át kell majd esni egy biztonsági ellenőrzésen azoknak, akik részt szeretnének venni április 30-án a Kossuth téri szentmisén – nyilatkozta a Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára az InfoRádióban.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat. Arra törekszünk, hogy meg tudjuk mutatni, mit jelent magyarnak, magyar katolikusnak lenni” – mondta.

Az érdeklődők a pápai látogatás részleteivel kapcsolatban már a ferenc2023.hu honlapon is tájékozódhatnak. Ezen magyarul és angolul is folyamatosan frissülnek a hírek. Itt lehet majd többek között azokról a helyszínekről tájékozódni és háttérinformációhoz jutni, amelyeket a pápa felkeres majd magyarországi látogatása során.

Ahogy azt is a honlapon hozzák majd nyilvánosságra, hogy

  • Ferenc pápa a látogatás egyes helyszínein kikkel fog találkozni, valamint hogy
  • ez nyilvános vagy magánjellegű esemény lesz-e.

Tóth Tamás figyelmeztette az érdeklődőket, a nyilvános eseményekre lehetőségük lesz ellátogatni, de ehhez előtte regisztrálniuk kell.

regisztrációs kötelezettség alól kivételt képez a Kossuth téri szentmise, az erre kilátogatók érkezési sorrendben léphetnek majd a térre. A püspöki konferencia titkára arra kérte a híveket, a portálon minél többen jelezzék előre a részvételi szándékukat.

Természetesen gondolni fogunk azokra is akik esetleg már nem férnek el a Kossuth téren. Ők a környező utcákban, óriási kivetítőkön követhetik az eseményt, valamint eukarisztikus sátrakat állítanak majd fel, hogy a hívők számára minél teljesebb lehessen a részvétel

– mondta Tóth Tamás.

A ferenc2023.hu oldalon azzal kapcsolatban is lehet tájékozódni, hogy miként történik majd a beléptetés a Kossuth térre, vagy mi az, amit magukkal vihetnek az érdeklődők a szentmisére. Például engedélyezett lesz kis kempingszék bevitele, ha valakinek már nem jutna ülőhely a téren.