A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása rendkívül aktuális, hiszen napjainkban a vállalati humánpolitikai munka kiemelt területei közé tartozik ez a terület, azonban speciális jellegénél fogva viszonylag kevés a tapasztalat és sok az ismerethiány e téren. A konferencián 57 cég és szervezet vett részt, amelyek között a kereskedelmi szakma vállalatai, alapítványok, oktató- és tanácsadó cégek, valamint szakszervezetek képviselői is jelen voltak.

− Konferenciánkon számos olyan, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos kérdés került napirendre előadás, majd konzultáció formájában, mint az ilyen jellegű alkalmazás előnyei, annak jogi és szabályozási háttere, továbbá toborzási, kiválasztási módszerek, üzemorvosi, munkapszichológiai megközelítések, valamint a foglalkoztatás és beilleszkedés speciális kérdései − mondta Horváthné Töli Éva, a SPAR HR-vezetője, hozzátéve, hogy az előadók meghívott szakértők és a SPAR e témakörben jártas munkatársai voltak olyan szakemberek mellett, mint Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos, aki szintén előadást tartott a konferencián.

Sikeres tanúsítvány 2014-ig
A SPAR Csoport 2006-ban megkapta az Akkreditált Felnőttképző Intézmény tanúsítványt a felnőttoktatás területén elért kimagasló eredményei alapján, amellyel egyedülálló a kereskedelmi vállalatok körében Magyarországon. − A cégcsoport 2010-ben ismét bizonyított, és az eredményes audit révén akkreditációnkat 2014-ig meghosszabbították. E minősítés és a szabályozott oktatási folyamatok által a SPAR ezen a területen is állandóan magas minőséget tud biztosítani, ezzel is növelve dolgozói, partnerei bizalmát. A SPAR Magyarország Kft. az ország egyik legnagyobb munkaadójaként 13 390 munkavállalót foglalkoztatott 2010-ben. Múlt évben vállalatunk alkalmazottainak 55 százaléka vett részt 12-féle SPAR által szervezett belső és 39 külső képzésen. Közülük a hálózatban és a logisztikai területen 350 fő OKJ-s bizonyítványt szerzett − mondta Horváthné Töli Éva.

Utánpótlás-nevelés
A minőségi kereskedelmi munka érdekében a munkatársak folyamatos képzése mellett a vállalat az utánpótlás nevelését is meghatározó területnek tartja. Ennek egyik része a beszerző- és boltvezető-gyakornoki, a SPAR gyakornoki, valamint a karrierprogram. − A beszerző- és boltvezető-gyakornoki programban részt vevő kollégák a sikeres felkészülés, a befektetett pluszmunka és a témazáró után magasabb beosztásba kerülhetnek. Junior beszerző, illetve boltvezető vagy boltvezető-helyettesi pozícióban folytathatják tovább SPAR-os karrierjüket − mondta Horváthné Töli Éva, hozzátéve, hogy a SPAR gyakornoki programban a cégcsoport évek óta lehetőséget biztosít főiskolai hallgatók számára, hogy a cégnél töltsék szakmai gyakorlatukat utánpótlás-nevelés céljából. A gyakornoki program időtartama 1 év, ez alatt az idő alatt a résztvevők megismerik a cég működését, betekintést nyernek a különböző osztályok munkafolyamataiba. A program sikeres lezárását követően főmunkatársi, vezetői pozíció várományosai lehetnek. − A karrierprogram 2010-ben indult útjára a SPAR-nál, amelyben a humánerőforrás-osztály munkatársai tervezéssel, tanácsadással, az egyéni preferenciák és kompetenciák feltérképezésével, az elérhető célok megfogalmazásával és az ehhez szükséges feladatok meghatározásával segítik vállalaton belül a fiatal diplomás munkatársakat a karrierépítésben. Ezzel a kezdeményezéssel a SPAR a jövő szakembereit, menedzsereit keresi − tette hozzá.

A felnőttképzésen túl a cégcsoport egyben modern gyakorlati helyet is jelent a kereskedelmi szakirányos tanulók számára. A vállalat 2010-ben is nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy kivegye részét a szakmai utánpótlás neveléséből. 2010-ben a korábbinál nagyobb figyelmet fordított a szakiskolások toborzására, és a modern SPAR-üzletekben kiemelten színvonalas gyakorlati helyet biztosított közel 900 tanuló számára. A fiatalokat a gyakorlati képzésben, a vizsgakövetelményeknek való megfelelésben felkészített, szakmájukat magasan művelő SPAR-os kollégák, ún. tanulófelelősök felügyelték és segítették. A SPAR Akadémia Magyarország keretében 2010-ben országosan 18 kereskedelmi szakiskolában 358 SPAR-osztályos diák tanult. A speciális program célja, hogy a jövő generációja, a leendő munkatársak már a szakmai képzésük kezdetétől megismerjék a SPAR felelős filozófiáját.

Tanulók 2010-ben (2009-hez viszonyítva)
• A tanulói létszám 644 főről 895 főre emelkedett
• A tanulókat foglalkoztató üzletek száma 124-ről 163-ra nőtt
• A SPAR-osztályok száma 12-ről 18-ra bővült
• A SPAR-osztályosok száma 237-ről 358 főre emelkedett


Romló szakmai presztízs
− A szakma presztízse és népszerűsége egyértelműen romlott az elmúlt években. Úgy véljük, hogy a szakoktatás jelenlegi rendszerében (2+2 éves képzés) a diákok túl későn találkoznak a szakmával. A szakképzés átalakításával a helyzet bizonyára változni fog, és reméljük, hogy ez érezhető javulást eredményez a szakmai érdeklődés irányába is, amelyhez nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati képzés keretén belül a diákok megismerkedjenek a színvonalas és modern kereskedelmi munkával és elsajátítsák mindazt a tudást, ami a minőségi kereskedelmi munka alapja − emelte ki Horváthné Töli Éva.

Fogyatékosságbarát munkahely
A SPAR Magyarország Kft. 2010-ben elnyerte a fogyatékosságbarát munkahely címet. Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A SPAR-csoport az elmúlt évben elkészítette az Esélyegyenlőség a kiválasztásban elnevezésű tájékoztató anyagát, és részletes ismereteket szerzett a fogyatékossággal élők alkalmazásáról. Az érintettek foglalkoztatása által javulhat a munkahelyi légkör, a munkamorál, sőt a többi munkavállaló cég iránti elköteleződése is. A vállalat az esélyegyenlőség jegyében a megváltozott munkaképességű dolgozók számát 2010-ben nagymértékben növelte, létszámuk közel háromszorosára emelkedett.