Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

1200 és 1400 közé tehető az előadások látogatóinak száma, és gyakran kikerül A minden jegy elkelt tábla. Mindez 800 millió forintnyi éves jegybevételt jelent, a magyar állam pedig az általuk végzett közfeladatok ellátására évi 1,3 – 1,4 milliárd forintos támogatást biztosít – mondta el a Napi.hu-nak a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ ügyvezetője és a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, Fekete Péter.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ azon túl, hogy Közép-Európa egyetlen, egész évben nyitva tartó kőcirkuszát tartja fent, közfeladatot is ellát, működtet többek között könyvtárat, levéltárat, múzeumot, a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémiát és a pandémia alatt is támogatta a munka nélkül maradt artistákat. 

Csak a közönség negyedét adják a gyerekek

Fekete Péter rámutat, hogy az előadások megszervezése bemutatása drága műfajnak számít, gondoljunk bele, például Mongóliából, Kínából, Kazahsztánból érkeznek artistacsoportok, a művészeket ide kell utaztatni, és míg az előadások tartanak, addig itt is élnek, valamint nyilván tiszteletdíjat is kapnak.

Meglepő információ, hogy a közönségnek csupán egynegyede gyerek. Ha végig nézünk a sorokon, családok, nagyszülők, fiatal párok, az előadáson randevúzó tinédzserek, két éves karon ülők, végzettségre, életkorra tekintet nélkül mindenki megtalálható. A cirkusz nem gyerek műfaj, hanem családi és kulturális különlegesség  – jelentette ki Fekete Péter.