Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától – közölte a minisztérium kedd reggel. A miniszter sok sikert kívánt Fürjes Balázsnak jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondott az elmúlt 5 év közös munkájáért.

Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben a tárca szerint „múlhatatlan érdemeket szerzett”. 

Irány a NOB?

Fürjes Balázs lemondásával egy időben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége felkérte őt, mint a Brisbane 2032 nyári olimpiát előkészítő és koordináló NOB-bizottság tagját, a 2023-as Budapest Atlétikai Világbajnokság szervező bizottságának társelnökét, hogy nyújtson be pályázatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz állandó taggá választása érdekében – számolt be az Index.

A Miniszterelnökség közölte azt is, hogy április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni, a miniszterhelyettes pedig Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz.