Kedden többfelé lehet párás, ködös a reggel, ami napközben főként az északi, északkeleti tájakon tartósan megmaradhat. Napközben egy hidegfront hoz felhősebb, borongósabb időt, de gyenge eső csak néhol fordul elő. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet.  Napközben 8-13 fokra van kilátás - írja az idokep. A tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ  előrejelzése szerint délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és ugyan csökken a rétegfelhős, ködös területek nagysága, de csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. 

A köd sokfelé tartós maradhat
A köd sokfelé tartós maradhat
Kép: Országos Meteorológiai Szolgálat

Aki figyelmes, az már láthatja, hogy avar alatt kidugták a fejüket a hóvirágok. Ez sajnos még nem a tavaszt jelzi, csak az elmúlt napok melegrekordjait, ami a természetet is kissé megtréfálta. Akár tetszik, akár nem: most leginkább hó kellene, mind a kiskertekben, mind pedig a mezőgazdaságban. 

  • A hó hőszigetelő hatással bír
  • A hó télen nedvességet biztosít a növények számára
  • A hóréteg védi a talajt
  • A hóréteg alatt erős gyökérzet alakul ki

Ilyenkor kellene elpusztulniuk az áttelelő kártevőknek, a talajnak is szükséges lenne, hogy tavasszal porhanyósabbá váljon.