Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nappali gomolyfelhő-képződés mellett mindenütt legalább néhány órára kisüt a nap, főként a középső országrészben található összeáramlásban állhatnak össze jobban a felhők – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A derült éjszakát követően hétfőn inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Számottevő csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél kezdetben többfelé erős lesz, hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a mínusz 15 fok sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn mínusz 3, plusz 2 fok között valószínű.

Európa jelentős részén magasnyomás található, amely folyamatosan terjeszkedik, erősödik. A csapadékos, szeles, hideg időt hozó markáns ciklon fokozatosan kelet felé távolodik. Európa keleti felét zömmel hideg, kontinentális, míg nyugati részét enyhe, óceáni eredetű légtömeg tölti ki. A Kárpát-medencét kitöltő hideg levegő a következő 36 órában fokozatosan nyugalomba jut – közölte az OMSZ.

A következő napokban alapvetően napos, de hideg idő várható

Alapvetően napos, de hideg idő várható a jövő héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az OMSZ MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Hétfőn a napsütést zömmel fátyolfelhők szűrik, de emellett kevés gomolyfelhő is lehet az égen. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél a keleti és nyugati megyékben még mindig élénk lesz. A csúcshőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű.
  • Kedden többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután mínusz 2 - plusz 3 fokra lehet számítani.
  • Szerdán többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 9 - mínusz 3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután mínusz 1 - plusz 4 fok valószínű.
  • Csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. A keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 - mínusz 5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 0 - plusz 5 fok lehet.
  • Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős, illetve fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 - mínusz 4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 1-6 fokra lehet számítani.
  • Szombaton többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 2-7 fok valószínű.
  • Vasárnap többnyire kissé felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 - mínusz 3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 3-8 fok lehet.

Óriási huzat volt a Kab-hegyen

Óránként csaknem 130 kilométeres szélsebességet is mértek. Az rekord.