Az Időkép időjárás-előrejelzése szerint amellett, hogy napközben Magyarország nagy részén napos időre számíthatunk, gyakran lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél, ami alól csak  a délnyugati országrész kivétel.

Hajnalban főként délnyugaton pára-, ködfoltok képződhettek, a hőmérséklet ekkor mínusz 1 és plusz 7 fok között alakult, míg délután 11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Időkép
Időkép

Átlagon felüli melegre számíthatunk

Kedden nem érkezik front, de az átlagosnál több fokkal melegebb időben a melegfrontra érzékenyek panaszai felerősödhetnek az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint. Náluk migrén, figyelmetlenség, alvászavarok jelentkezhetnek, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Arra is figyelmeztetik a frontérzékenyeket, hogy a délnyugati országrész kivételével gyakran lesz erős a szél, ami fokozhatja a migrént, csökkentheti a hő- és komfortérzetet, valamint ingerlékenyéget, nyugtalanságot válthat ki.

Havazás nem várható

Tavaszias napok jönnek, csütörtökig jelentős csapadék, így havazás sem várható.

Kedden legfeljebb az északkeleti határ mentén fordulhat elő kisebb eső, egy-egy zápor következtében átmenetileg vizes, csúszós útszakasz.

Az erős nyugati-északnyugati szél jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.