Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A család által Kecskemét-Hetényegyházán éveken át üzemeltetett illegális idősek otthonában a bekerülőknek fizetniük kellett az ellátásért – írja a hvg.hu.

Az intézmény lakói egészségügyi dolgozók közvetítésével kerültek be, ők jelezték az idősotthon üzemeltetőinek, hogy ki az a beteg, akinek van ingatlanvagyona, valamint nincs olyan hozzátartozója, aki látogatná.

Majd a folyamat következő lépéseként a nem egyszer megromlott egészségi állapotú, demens, azaz kiszolgáltatott beteg idős embereket meggyőzték arról, hogy költözzenek át otthonukból a már említett idősek otthonába, ahol majd gondjukat viselik.

A bűncselekményeket elkövető családi csoportot mindeközben velük közrejátszó ügyvédek és szakértők is támogatták, akik segítettek nekik az idős áldozatok vagyonának megszerzésében.

A Kecskemét-Hetényegyházán illegális idősek otthonát működtető család és bűntársaik az évek során több tucat kicsalt ingatlant szereztek meg, és értékesítettek tovább.

2022 nyarán a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozást kezdeményezett az „üzemeltető” család 4 tagja, valamint a velük összejátszó ügyvéd, kórházi vezető ápoló, valamint kórházi szociális munkás ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A kecskeméti nyomozók a bűnözői csoport tagjait többrendbeli különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt 2022. július 19-én elfogták. Jelenleg a szervezet 5 tagja letartóztatásban van, míg egy ember bűnügyi felügyelet alatt áll.

A hatóságok eddig öt ingatlant zároltak az ügyben, összesen 20 millió forint értékben.