Jobbik - Konzervatívokra változtatta a nevét szombati budapesti kongresszusán a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Ezt a pártrendezvényen Gyöngyösi Márton, a párt elnöke, európai parlamenti képviselője jelentette be.

Gyöngyösi Márton a névváltoztatást a mai magyar közéletből hiányzó, világszerte támadás alatt álló értékek képviseletével indokolta.

Vissza kell adnunk a jobboldal becsületét; jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején

– fogalmazott a Jobbik - Konzervatívok elnöke.

Gyöngyösi Márton a jövőbeni Jobbikot új, nyugodt, de határozott konzervatív politikai erőként írta le, amely a felelőségvállalást, az emberi méltóság tiszteletét és a hatékonyságot állítja politikája középpontjába.

A pártelnök arról is beszélt, hogy nem külföldi mintákat akarnak átvenni, ahogy az idő kerekét sem szeretnék visszaforgatni, céljuk egy olyan Magyarország, ahol nyugalom és kiszámíthatóság van, az ellentéteket vita oldja fel, békés építkezés zajlik, a munka és a tanulás pedig megbecsülés tárgya.

A politikus beszédében kiemelte: sorsdöntő a Jobbik számára a közelgő európai parlamenti és az önkormányzati választás is. Megemlítette, nem szállnak be „a baloldali kakasviadalba", szerintük helyben ismert, elismert emberekkel, civil szervezetekkel együttműködve, pártlogók nélkül kell indulni a 2024-es önkormányzati választáson.