Az Útinform figyelmeztet, hogy az M1-es autópályán, Hegyeshalom irányába, a Nagyszentjános-Bőny csomópont előtt, a terelésben egy műszaki hibás jármű foglalja el a külső sávot. A 97-es km-nél csak egy sávon halad a forgalom.

Az M1-es autópályánGyőr térségében, a 123-as és 129-es km között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló és a külső sávot tudják használni.

Az M3-as autópályán Kál térségében, a Nagyfüged csomópont közelében felújítják a burkolatot.

Változott a hétvégi forgalmi rend, a 90-es km és a 101-es km között a forgalom a Vásárosnamény felé vezető oldal belső sávján, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé haladók sávelhúzással két sávot használhatnak.

Amikor szó szerint már csak az Egér út járható

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés idejére, a teljes lezárás alatt, hétköznap reggel 9.00 óra és 15.00 óra között ill. hétvégén reggel 7.00 és 17.00 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett.

A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út- Egér út- M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonal javasolt.

Mától ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Szlovákia – a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken – május 24. és június 8. között biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be. Az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. A szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen. A rendőrség azt javasolja, hogy a Szlovákia területére belépők a határellenőrzési folyamat gyorsítása érdekében készítsék elő személyazonosító okmányaikat.