Felhívást tett közzé a VIII. kerületi önkormányzat: arra kérik a kutyásokat, hogy nagyon vigyázzanak, mert a kerület több futtatójában is mérgezett csalétkeket helyeztek ki a közelmúltban: a cél egyértelműen az állatok elpusztítása, megbetegítése lehet – írja a Józsefvárosi Újság.

A helyi lap forrásai alapján úgy tudja, hogy a héten többek között a józsefvárosi Mátyás térről számoltak be szöges virslikről, ám azóta több fővárosi kutyafuttatóban és azok környékén is megjelentek különböző mérgezett vagy szögekkel teli virslik és más csalétkek. 

A józsefvárosi önkormányzat éppen ezért felhívásában azt kéri a kutyásoktól, hogy nagyon vigyázzanak a kutyáikra, na hagyják, hogy az ebek bármit felegyenek a földről. Továbbá azt is kérik, ha ilyen gyanús falatokkal találkoznak, ezeket szedjék össze és dobják ki a kukába, nehogy ezek más kutyáknak áthassanak.

A falatokat megtalálókat továbbá arra is kérik, hogy minden esetben értesítsék a ZöldEb kutyás egyesületet és lehetőleg a rendőrséget is a 112-es segélyhívó számon vagy a police.hu oldalon.

Továbbá az önkormányzat felhívásában arra figyelmezteti az elkövetőket, hogy tettük a jelenlegi állatvédelmi törvények szerint bűncselekménynek számít, még akkor is, ha egyetlen állat sem pusztul el, ugyanis két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.