A kivitelező péntek reggel megnyitotta a gyalogosforgalom előtt a Széchenyi István tér oldalában futó új járdákat és gyalogosátkelőket.

 

  • Ezen a szakaszon elkészült az öntöttaszfalt burkolat,
  • a szakemberek végeztek az új járdakorlátok felszerelésével,
  • valamint új korlátok kerültek a pesti hídfőnél lévő háromszögszigetre is, amit az újonnan kialakított gyalogos-átkelőhelyek kötnek össze a járdákkal.

 

felújításnak köszönhetően az arra járók a korábbinál biztonságosabban közlekedhetnek a tér Lánchíd felőli oldalán.

Kisebb szerelési és javítási munkák még lehetnek, ezek azonban már nem akadályozzák a gyalogosforgalmat.

 

Budapest legforgalmasabb helyeire kerülnek új zebrák

Karácsony Gergely új zebrák kialakítását jelentette be közösségi oldalán. Némelyik gyalogátkelő a város szokatlanabb pontjára kerül, de lesz új zebra a legforgalmasabb belvárosi csomópontokon is. Bővebben>>>

Ingyen lehet buszozni a Lánchíd átadásáig

BKK emlékeztetett, a teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, gyalog a felújítás teljes befejezése után lehet átkelni rajta.

Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentes az utazás.

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek a „Budapesti Lakógyűlésen”. Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek a hídon.

A BKK közlekedési szakemberei – a vizsgálati eredmények alapján – az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják.

 

Karácsony Gergely továbbra is kitiltaná az autókat a Lánchídról

A Lánchíd jelenlegi forgalmi rendje teremtheti meg a lehetőségét az érintett területek zöldítésének, ezért kellene maradnia a Lánchídon az eddigi korlátozásnak Karácsony Gergely főpolgármester szerint. Bővebben>>>