Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megújulnak a Lánchíd avatatlan szemek elől rejtett helyiségei, és a Széchenyi István tér felőli járdaszakaszokon is folyamatosan szerelik fel az új járdakorlátokat. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a lánccsatornákban futó láncszakaszok és a lehorgonyzókamrákban lévő lehorgonyzótömbök rozsdásodás elleni védelme már tavaly befejeződött, most a szigetelés elkészítésén dolgoznak a kivitelező A-Híd Zrt. szakemberei.

A lejáróaknákban, a föld alatti csatornákban és a 14 méter mélyen lévő, történelmi lánckamrákban mindig gondot okozott a beszivárgó víz, ezért a szakemberek a felújítás során előbb injektálással töltötték ki a régi tégla- és betonszerkezetben lévő üregeket, az elmúlt hónapokban pedig már a negatív víznyomás elleni szigetelés rétegeit vitték fel.

Emellett korszerűsítik a lejutást biztosító hágcsókat, és elkezdték az új gépészet szerelését, ami többek között segíti a lenti levegőzést – írták.

BKK közölte,

a hídon eközben szinte teljesen a helyükre kerültek a járdakorlát újragyártott elemei, és folyamatban van ezek gondos beállítása.

Elkezdődött a Széchenyi István tér felőli új járdakorlátok felszerelése is: ezek az elemek a tér felőli járdaszakaszokon, a Magyar Tudományos Akadémia és a Széchenyi István tér felé mintegy 270 méteren váltják fel a korábbi hajlított csőkorlátokat.

Már elkészült az öntött aszfaltburkolat

Új korlátok kerültek a pesti hídfőnél lévő háromszögszigetre is, amelyet az újonnan kialakított gyalogosátkelők kötnek össze a járdaszakaszokkal. Mint írták, a budai hídfő átépített, kétirányú kerékpárútból és elválasztott járdából álló aluljárójában a helyükre kerültek a falakat borító panelek, amelyeket a felújítás végéig takarással védenek.

A hídrekonstrukció után a budai és a pesti oldalon is tágasabb, beláthatóbb, tehát biztonságosabb aluljárókat vehetnek majd birtokukba a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők. 

A Lánchíd felújítása ütemterv szerint halad

Teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület. Gyalog a felújítás utolsó szakaszának lezárta után lehet átkelni rajta, ezért addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között - mindkét irányban - díjmentes az utazás.

Elstartolt az első Budapesti Lakógyűlés: már érkeznek a postaládákba az ívek

Elstartolt az első Budapesti Lakógyűlés: a szavazás a Lánchíd forgalmi rendjéről és a város gazdasági helyzetéről szól. A levelek postázását múlt héten kezdték meg, és már érkeznek az internetes voksok abban a négy kérdésben, amelyeket Karácsony Gergely főpolgármester jelentett be. Bővebben>>>