Az eredménytartalék terhére 80 millió forintos osztalékot vett ki cégéből Majka a tavalyi évben saját cége, a DYMA MM Kft. üzleti beszámolója szerint – írja a Pénzcentrum.

 

  • A zenész Kft.-je 384,4 millió forint árbevételt termelt 2022-ben, ami több mint 80 millió forinttal haladja meg az előző évi nyereséget.
  • Ám a cég adózott eredménye bő 6 millióval kevesebb lett tavaly, mint 2021-ben: 78,5 millió forintot jelentettek le, szemben a két évvel ezelőtti 84,8 millió forinttal.

 

Tavaly ugyanannyi, 80 milliós osztalékot vett ki a vállalkozásából, mint egy évvel korábban, így kiegyenlítődik a mérleg.

Még mindig két alkalmazottat tartanak fenn, és a mérlegben látszik, hogy 2022-ben folyamatosan betáblázta magát Majka a fellépésekkel.

A koncertbevételek egy részéből elvesz, hogy egyaránt nőttek az anyagi és a személyi jellegű ráfordítások 2021-hez képest, ezért lehetett, hogy a magasabb nettó árbevétel ellenére kevesebb adózott eredményt termelt a vállalkozás.

 

Borúlátók a cégek, de ragaszkodnak az alkalmazottaikhoz

Az általános tendenciákkal ellentétben a banki és pénzügyi szektorban a munkáltatók nagyrészt optimisták a 2023-as kilátásokkal kapcsolatban. Bővebben>>>