világjárvány óta egyre több vállalat fogadja el a távmunkát, az alkalmazottak pedig világszerte egyre rugalmasabb szerepköröket keresnek. Ezt támasztja alá az is, hogy az elmúlt 12 hónapban több mint meghatszorozódott a hibrid munkahelyekre irányuló keresések száma a Google-ban - írja a digitrendi.

A portál idézi a Reassured, a legnagyobb brit életbiztosítási bróker nemrégiben készített egy felmérését. Itt 38 európai várost vizsgáltak a távmunka szempontjából, és négy tényezőt figyelembe véve állították fel a legvonzóbb városok rangsorát.

A négy tényező:

  • kávé helyi átlagára (euróban),
  • ingyenes wi-fit nyújtó helyek szám,
  • a coworking munkahelyek száma,
  • milyen napi áron bérelhetnek a távmunkások rövid távra szállást.

Az élen Isztambul végzett. Közel 60 ezer ingyenes wi-fi hellyel, 45 co-working-hellyel rendelkezik, a szállásköltség is alacsony, és még a kávé sem drága.

A török fővárost szorosan követi Szófia 48 co-working hellyel és az olcsó szállásdíjjal (48,96 euró) A képzeletbeli dobogó harmadik helyén London áll 886 co-working terével.

A rangsorban a negyedik Budapest, ahol kávét átlagosan 1,61 euróért ihatnak, szállást valamivel több mint 85 euróért bérelhetnek az ide vágyó távmunkások, de a co-workingben (59) és az ingyenes wi-fi helyek számában(5335) sem állunk rosszul.