Ötévnyi előkészítő munka után indította útjára a Kieselbach Galéria legújabb vállalkozását, egy mintegy tízezer festményt, grafikát és pasztellképet tartalmazó napi frissítésű képzőművészeti webshopot.

A műtárgyakat több száz szempont szerint csoportosították − az időnként meglepő kategorizálások megkönnyítik a böngészést, felvállaltan megcélozzák az ajándékozási szándékkal keresgélő, a műkereskedelmet eddig elkerülő vevőket is. Minden képet "falra kész" állapotban kínálnak, keretezve, paszpartuzva, akár díszcsomagolással ellátva, az árskála pedig nagyon széles (induláskor a legmagasabb kiírt ár 18,5 millió forint volt).  A galéria munkatársai felkészültek arra is, hogy nem könnyű átállni a digitális vásárlásra a hagyományosan személyes művészeti piacon, így lehetővé teszik az interneten kinézett alkotás fizikai megtekintését is.

Ez a lépés új korszakot nyit a magyarországi műkereskedelemben − fogalmazott Kieselbach Tamás −, a galéria évek óta tartó átalakulásában is az egyik legfontosabb elem. Tisztában vannak azonban azzal, hogy az internetes kereskedés ingoványos talaj, hamisítványok szempontjából ez a legszennyezettebb terület. A galéria munkatársa, Einspach Gábor − aki a legfoglalkoztatottabb igazságügyi szakértő műtárgy területen − azt mondja, a legtöbb bíróságon vitatott képet interneten vásárolták. Éppen ezért a Kieselbach Galéria nagy hangsúlyt helyez a biztonságra és a garanciára, minden tétel mellé hologramos, egyedi azonosítóval ellátott, az értékpapírokra emlékeztető certifikátot mellékelnek.