Graffiti falat adtak át Óbudán, a Gázgyár környékén, ott, ahol nyaranta a Sziget Fesztivált is megrendezik – írja az Énbudapestem, a főváros hivatalos magazinja.

Mindez pedig azt jelenti, hogy már hivatalosan is átadta a III. kerület önkormányzata az ország legújabb, úgynevezett legálfalát, ahová szabadon fújhatják a graffitisek az újabb és újabb alkotásokat. A legújabb falat egész hétvégén 40 meghívott vagy nevezés útján beválogatott hazai, valamint külföldről érkező graffitiművész avatja föl.

A Gázgyár utcai rendezvény ingyenesen látogatható egész hétvégén, az élőfestés mellett pedig zenés és táncos programokkal is várják az érdeklődőket, illetve a fiatalabb generációk számára festő workshoppal is készülnek a szervezők, de van lehetőség hosszabban piknikezni, kikapcsolódni.

A rendezvény nyitónapján részt vett Kiss László, Óbuda polgármestere is, aki megtekintette a készülőfélben lévő alkotásokat.

A Filatorigátnál lévő fal egyébként Budapest első legálfala, amely azt jelenti, hogyn1990 óta születnek itt folyamatosan graffitik. A legálfal a szabadság mellett többek között azt is jelenti, hogy itt van idő alkotni, a műveket részletesebben kidolgozni, akár aktuális eseményre reagálni.