Február közepén rúgták ki az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolából azt a 39 éves pedagógiai asszisztenst, aki a TikTokon úgy nyilatkozott, hogy rendben van, ha egy 15 éves fiú a szeretője.

Ez az ügy a figyelem fókuszába helyezte a gyermekvédelem ügyét, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem maradhat következmények nélkül egy ilyen eset sem. Orbán Viktor miniszterelnök beszélt Pintér Sándor Belügyminiszterrel, és hamarosan a gyermekvédelem törvényi szigorításáról döntött a kormány. A törvénymódosítást az őszi ülésszakon vitathatja meg az Országgyűlés.

Az úgynevezett genderügyben Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, áthidalhatatlan szakadékot lát Brüsszel és Magyarország között. Ugyanakkor kijelentette, „miután mi nem fogunk engedni, végül Brüsszelnek kell”. „A szülők joggal várják el a mindenkori kormánytól, hogy segítsen megvédeni a gyerekeket, hogy a gyermeknevelés maradjon a szülők felelőssége, és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez a szülők nem járultak hozzá” – mondta a kormányfő.Úgy folytatta, utóbbinak része a nemi identitás is, az azt elbizonytalanító propagandának ugyanis a magyar felfogás szerint nincs helye az iskolákban, Brüsszel mégis vissza akarja vinni azokat. Annak leágazása azonban a gyermekeket védő normák lazulása lesz, ami után egyszer csak azt vesszük észre, hogy nő a pedofil bűncselekmények száma Magyarországon – mondta Orbán Viktor.

Milyen precedenst fog teremteni a budapesti pedagógiai asszisztens ügye, aki nemrég azzal büszkélkedett, hogy egy tizenöt éves fiúszeretőt tart? – kérdezték a Híradó 48 perc című műsorában. Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Békés Bence publicista és Deák Dániel, a Corvinus kutatóprofesszora mondták el véleményüket.

„Túl messzire ment a szexuális szabadosság”

Schittl Eszter abban bízik, hogy az ügy arra lesz precedens, hogy ezt Magyarországon nem lehet következmények nélkül megtenni. Hozzátette: örvendetes, hogy azóta törvénymódosításról lehet hallani.

Kovács István szerint egy ideje már zajlik egy vita Magyarországon a gyermekvédelemről, ami arra világít rá, hogy az elmúlt években túl messzire ment az a szexuális szabadosság, amelynek gyökerei a hatvanas évekbe vezetnek vissza.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatvanas években már arról írogattak francia értelmiségiek, hogy a gyerekek szexualizálása „milyen csodálatos folyamat.” Kovács István elárulta, attól tart, hogy a mostani eset nem egyedi. Mint mondta, nagyon fél attól, hogy más hasonló történetek is napvilágra fognak kerülni.

Perrel fenyegetett a kiskorúakat zaklató pedasszisztens

A kiskorú zaklatásáról híres pedagógiai asszisztens azt mondta egy nyilvános videójában, hogy a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) és az Amnesty International fogja képviselni őt, ha pert indít.

Ezeket a gyakran Soros-szervezeteknek aposztrofált társaságokat fenyegetésként használta, ami Békés Bence publicista szerint azért lehet, mert „talán látja a gyakorlatot”. A publicista korábban a TASZ aktivistája volt, és kifejtette, hogy tapasztalata szerint az intézmények félnek az említett szervezetektől.

Hozzátette, van is mitől félni, ha az ember látja a gyakorlatot. Azt, hogy az olyan Magyarország elleni nemzetközi támadásokban, mint például a Sargentini-jelentés, a hazánkat támadók olyan szervezetek véleményére támaszkodnak, mint a TASZ vagy az Amnesty International.