A március 18–19-i hétvégétől újból megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – írja Budapest hivatalos oldala, az Énbudapestem.

A portál emlékeztet, a Pesti alsó rakpart átvételére utoljára tavaly szeptemberben volt lehetősége mindazoknak, akik nem autóval járnak a városban.

A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők tavaly ősz óta először ismét autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt minden hétvégén és ünnepnapokon.

A kijelölt útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be gépjárművel.

Idén először a március 18–19-i hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A Margit híd és a Közraktár utca közötti útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be gépjárművel közlekedők, a sportolók és a kikapcsolódni vágyók viszont jól érezhetik magukat

– erősítette meg hivatalos Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A városvezető arról is írt a posztban, hogy a megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.