Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési frakciójának képviselője több kérdést is feltett, eredetileg Pintér Sándor belügyminiszternek címezve, a többi között azt, hogy egy hozzá eljutott információ szerint a belügy arra készült, hogy kamerákat szereltessen az iskolák tantermeibe, „így megfigyelve a tanárokat és diákokat”. A kérdés tehát úgy hangzott a kormányzat tervez-e kamerákat szerelni a tantermekbe vagy bármilyen informatikai eszközzel kívánja-e megfigyelni a tanárokat?

Ehhez kapcsolódva arról is érdeklődött, hogy amennyiben bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor mikor tervezik a megfigyelések megkezdését?”

Rétvári Bence nem részletezte választát, azt sem, hogy tulajdonképpen melyik kérdésre válaszolta, hogy

Nem.

PSZ: A kormány semmit nem értett meg az elmúlt másfél év tiltakozásaiból

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) határozottan felszólítja a kormányt, hogy jelenlegi formájában ne terjessze be a parlamentnek a státusztörvény tervezetét – közölte a szakszervezet pénteken a közösségi oldalán.

Szerdán is utcára vonultak a pedagógusok és a diákok illetve szimpatizánsaik, a múlt heti megmozdulás folytatásaként. Estére a demonstrálók a Várig jutottak, ahol a rendőrség szerint betörtek az "építési területre". A rendőrök 19 óra 56 perckor gázsprayt alkalmaztak. Egy momentumos képviselőt a rendőrsorfal mögé húztak, majd gyorskötőzővel megbilincselték.