Világszerte hatalmas érdeklődés mutatkozik az első Honeycomb-os, a Google Android 3.0-ás operációs rendszerének tabletekre szánt változatát használó táblagép, a Samsumg Galaxy legújabb változata iránt. Május elejétől a Vodafone-nál vehetik meg a vásárlók a készüléket. A korábbi verzió 7 hüvelykes kijelzője helyett most már 10,1 hüvelykes képernyővel került a boltokba a készülék, amelynek felbontása 1280x800 képpont. A nagyobb képernyő mellett fontos szempont maradt a mobilitás is, így a mindössze 599 gramm tömegű és 10,9 mm vastag eszköz hordozásával egy kész szórakoztató központot tudhatnak magukénak a felhasználók. Ehhez a kétmagos, egy gigahertzes processzor mellett két kamera is rendelkezésre áll, egy előlapi kettő és egy hátlapi nyolc megapixeles, utóbbi már full HD (1920x1080) videók rögzítésére is alkalmas. A 16 gigabájt memóriával rendelkező készülék akkumulátorának kapacitása 6860 milliamper óránként, amely közel tíz órán át garantálja a működést.
A táblagép kompatibilis a HSPA+ hálózatokkal, így Budapest belvárosának egyes helyein a Vodafone hálózatán megközelíthető az elméletileg 21 megabites maximális letöltési sebesség. További hab a tortán, hogy androidos készülék lévén több száz, táblagépre szabott alkalmazás tölthető le az Android Marketről, amelyek segítségével tökéletesen személyre szabható a berendezés. Akik ennél kisebb, 7 hüvelykes kijelzőméretre esküsznek, azoknak a Samsung Galaxy Tab 7-es verzió ajánlható.
A készüléket május elejétől kétféle tarifacsomaggal lehet megvásárolni, adatforgalomtól függően. A Samsung Galaxy Tab 10.1v Tablet Maxi Comfort csomagban 29 900 forintért lesz elvihető, amihez 12 900 forintos havi díj párosul négy gigabájtnyi adatforgalommal. Azoknak, akik nem neteznek ennyit, ideális lehet a kétgigás Tablet Maxi Easy tarifa, ez esetben a készülék ára 49 900, havi díja pedig 9900 forint. A Galaxy Tab 7-es készülék is elérhető a Vodafone-nál, a Tablet Maxi Comfort csomag esetén 9900, Tablet Maxi Easy esetén 29 900 forint egyszeri díjért.
A 7 hüvelykes Samsung Galaxy Tabbal telefonálni is lehet, amit a Vodafone Tablet díjcsomagjai nemcsak lehetővé tesznek, hanem díjmentes egyszeri 100 perc beszélgetést és 100 smst is tartalmaznak, amelyek 30 napig használhatók fel. Ezt követően mindegyik tarifával 50 forint a hívások percdíja, egy sms 30 forintba kerül belföldre, külföldre pedig 60-ba. Az előfizetések kétéves hűségszerződéssel értendők, az adatforgalom túllépése pedig nem jár további költséggel, mivel a Vodafone nem számláz túlforgalmazási díjat, csupán az internetkapcsolat sebességét csökkenti.