Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint ismert a levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van:

  • az elfogadható;
  • a kifogásolt;
  • az egészségtelen;
  • és a veszélyes.

A szálló por miatt a Sajó völgyében már Miskolcon, továbbá a Dunakanyarban, Vácon is veszélyes a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Az NNK adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon, valamint a Pest megyei Vácon veszélyes a levegő minősége.

Nyolc településen: Veszprémben, Várpalotán, Százhalombattán, Esztergomban, Budapesten, Kecskeméten, Salgótarjánban és Nyíregyházán egészségtelen a levegőminőség.

Tizenkét településen: Szombathelyen, Győrben, Ajkán, Székesfehérváron, Pécsen, Dunaújvárosban, Tatabányán, Dorogon, Tökölön, Szolnokon, Oszlárban és Hernádszurdokban kifogásolt a levegőminőség,

A többi mérőállomás az országban elfogadható értéket rögzített.

Javulás legkorábban csak szerdán várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén a levegőminőség az ország nagyobb részén kedvezően alakul, azonban a tartósan borult, párás északkeleti tájakon továbbra is az egészségügyi határérték felett alakulhat a szálló por koncentrációjának napi átlaga.

Javulás csak szerdán várható, amikor egy hidegfront érkezésének köszönhetően északkeleten is csökkenhet a légszennyező anyagok koncentrációja.