Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Stockholmban tartózkodó Szijjártó Péter Facebook-oldalán azt írta: elmondta James Cleverly brit külügyminiszternek, hogy „mivel mi a háború szomszédságában vagyunk, ezért annak hatásai nálunk azonnal és súlyos mértékben jelentkeznek”. Ráadásul egyre nő azoknak a magyaroknak a száma, akik életüket vesztik a frontvonalban. A két miniszter egyetértett abban, hogy a háború globális hatásai is súlyosak, ezért minél előbb megoldást kell találni a világméretű inflációra, energia- és élelmiszer-ellátási nehézségekre.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy létrejött Nagy-Britannia és az Európai Unió között az úgynevezett windsori keretmegállapodás. Biztosította brit kollégáját Magyarország támogatásáról, hiszen ez a megállapodás – mint mondta – lehetővé teszi, hogy a lehető legmélyebb és legszéleskörűbb együttműködés jöjjön létre az EU és Nagy-Britannia között, ami minél szorosabb és hatékonyabb, annál jobb az uniónak és benne Magyarországnak.

Szijjártó Péter a finn és svéd NATO-csatlakozás ratifikálással kapcsolatban arról tájékoztatta James Cleverlyt, hogy a kormány támogatja a ratifikációt, ugyanakkor „a demokratikusan megválasztott parlamenti képviselők elvárása jogos ezzel a két országgal szemben, hogy ne terjesszenek álhíreket és hazugságokat Magyarországról” és adják meg a tiszteletet Magyarországnak.

 

Tovább blokkolja a Fidesz a NATO-bővítés ratifikálását

Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyása továbbra is várat magára.