A vizsgálat szerint a két férfi képes volt úgy összeverekedni egy somogyi műfüves focipályán, hogy egyiküknek a csak nézőként résztvevő élettársa is súlyosan megsérült, amikor a verekedés láttán berohanván, próbálta szétválasztani a hepciáskodó „sportembereket”.

A vád szerint egy 18 éves fiatal férfi 2022 decemberében az idézett kaposvári focipályán játék közben szóváltásba keveredett a 30-as éveiben járó ellenfelével, amelyet követően többször megütötték egymást, majd mindketten a földre estek, ám a műfüvön is lendületesen folytatták egymás bántalmazását.

Élettárs a pályán

Miután a vádlottak felálltak, és a másik helyett a műfüvet verték le, magukról, újfent egymásra akartak támadni. Ekkor az idősebb férfi élettársa a pályára futott, és – a további verekedés megakadályozása érdekében – a férfiak közé állt.

Ekkor azonban a fiatalabb elkövető (aki addigra már elveszíthette minden önkontrollját – a szerk.), két alkalommal is megütötte a nőt (nem elírás, egy nőt – a szerk.), ezzel eltörte az orrát. A garázdákat végül a helyszínre érkező járőrök előállították a kaposvári rendőr-kapitányságra.

A kaposvári járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalabb, sporttárs- és nőbántalmazó férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

Idősebb társa még rosszabbul járt, mert többszörös visszaesőnek minősült, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra kiszabására tettek indítványt.

A somogyi derbi végeredményről nem találtunk információt az ügyészségi tájékoztatásban. A Napi.hu információi szerint nem hivatalos bajnoki, hanem magánszervezésű mérkőzésről volt.