Idén január 1. és február 28. között hét új részvénytársaság kezdte meg tevékenységét. Új társaságot alapított a Phylaxia 1912 Holding Nyrt. 2011 őszén feltűnt új nagytulajdonosa, Böjthe Kálmán. A korábban németországi, most magyarországi lakóhellyel bejegyzett Böjthe 7 millió forintos alaptőkével hozta létre a fő tevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó Blue Seven Group Zrt.-t, amelynek vezérigazgatói székét is elfoglalta − áll a Céginfo.hu adatbázisban. A társaság székhelye a budapesti Andrássy út 10. szám alatti irodaház. Böjthe a Phylaxia révén több cégben is érdekelt. A növénytermesztéssel foglalkozó BlueSeven Holding Kft.-ben (korábbi nevén Fadd Mix Takarmánykeverő és Értékesítő Kft.) 2011 novembere óta tulajdonos, míg ezt megelőzően a Phylaxia Nyrt. birtokolta a kft.-t.

Az olimpiai bajnok vízilabdás Székely Bulcsú vezető tisztséget vállalt a januárban 5 millió forint jegyzett tőkével alapított Blu-Syst Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-ben. A fő tevékenységként gépjárműjavítással és -karbantartással foglalkozó társaságnak három, együttes aláírási joggal rendelkező vezető tisztségviselője van, Székely mellett Schatz Péter, aki 2006 és 2012 között a Magyar Televízió Zrt. üzleti és termékfejlesztési igazgatójaként tevékenykedett, és Kassai Ákos, aki korábban több cégben is töltött már be vezető pozíciót, így például a Greenergy-cégcsoportnál vagy a jelenleg csődeljárás alatt lévő E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt.-nél. A Blu-Syst tulajdonosainak személye nem derül ki a cégadatokból.

Vagyonkezelésre hozták létre rácalmási székhellyel és ötmilliós alaptőkével a Pro-Ráta Holding Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója Tóth Marianna, aki jelenleg a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt.-nek is vezérigazgatója. Hogy ki a tulajdonosa a Pro-Rátának, az a cégbírósági adatokból nem derül ki. Tóth a Pro-Aurum élén 2011 októberében váltotta Töröcskei Istvánt, akit az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának neveztek ki, s aki egyebek mellett résztulajdonosa a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nek. Tóth Marianna tulajdonában van a szintén rácalmási székhelyű, vagyonkezelő Ágas Holding Zrt.

Tóth több, Simicska Lajoshoz köthető társaságban tölt be vezető pozíciót. Ügyvezetője a Neo-Met Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Kft.-nek, amelynek közvetlen tulajdonosa Simicska és felesége, Pusztai Zsuzsanna. A Neo-Met többségi érdekeltségébe tartozik a Pro B Vagyonkezelő Kft. és a Pro A Vagyonkezelő Kft., amelyekben kisebbségi tulajdonos Tóth Marianna. (A Pro-Aurum 2011-es beszámolójához benyújtott közgyűlési iratból kiderül, hogy a Pro-Aurum 50,1 százalékos tulajdonosa a Pro B Kft.) Tóth Marianna vezető tisztségviselő többek közt a Mahir Magyar Hirdető Zrt.-ben, a B Reklám Kft.-ben és a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-ben.

A Pro-Aurum tavalyi beszámolójából az is kiderül, hogy "társult" vállalkozása a Közgép Zrt., többek közt leányvállalata a HírTV Zrt. és a Rác-Ing Ingatlanhasznosító Kft., 50-50 százalékos tulajdonában van a Publimont Hirdetésszervező Kft. és az A Reklám Kft., valamint részesedéssel rendelkezik a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-ben. A Pro-Aurum a tavalyi eredményéből 2,1 milliárd forint osztalékot fizetett tulajdonosainak.

A budapesti, 5 millió forint alaptőkével létrehozott Bástya Invest Zrt. egyedüli részvényese és vezérigazgatója Virágh Endre Zoltán, akinek neve a korábbi években felszámolóbiztosként több cégben is megjelent. Az új társaság vagyonkezeléssel, üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással, valamint gabona- és takarmány-nagykereskedelemmel foglalkozik. Virágh jelenleg ügyvezetője az ingatlanbérlettel és -üzemeltetéssel foglalkozó, az egyik Seychelles-szigeten bejegyzett cég tulajdonában lévő Erőd Holding Befektetési Kft.-nek és résztulajdonosa a textil- és ruházati nagykereskedelemmel foglalkozó Fort Kereskedelmi Kft.-nek - kereshető ki a Céginfo.hu céginformációiból.

Szintén budapesti székhellyel és 24,85 millió forint alaptőkével jegyezték be a cégnyilvántartásba a BGF Trade Vagyonkezelő Zrt.-t, amelynek ügyvezetője Barthodeiszky-Gál Péter. Hogy ki a társaság tulajdonosa, nem derül ki a nyilvános cégmásolatból. Az ügyvezető érdekeltségébe azonban több, nagyrészt pénzügyi és informatikai tanácsadó cég is tartozik, a Risk Solutions Kft., a Debita Portio Kft. és a Lucrum Cessans Kft., továbbá résztulajdonos a Barthodeiszky Yachtcharter Hajókölcsönző Kft.-ben és a BZBS Bútorgyártó Kft.-ben.

Távközlési szolgáltatásra hozták létre 10 milliós alaptőkével és balatonfüredi székhellyel a Johansson Szolgáltató Zrt.-t. Tulajdonosa a 2010 augusztusában alapított Morganfield Holdings Zrt., amely egyébként idén januárban még egy kft.-t is alapított: a "vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelemmel" foglalkozó Impexon Hungary Kft.-t. A Morganfield tulajdonosa a társaság 2011-es beszámolójához benyújtott közgyűlési határozat szerint a vezérigazgató Zawal-Német Malgorzata Justyna és Német Zoltán.

Építményüzemeltetésre, ingatlankezelésre és konferenciaszervezésre hozták létre az egri székhelyű Professional Care Holding Zrt.-t, az 5 milliós alaptőkéjű cég a két vezérigazgató, Bárdos Péter és Ködöböcz Norbert érdekeltségében van.