Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újdonság, hogy a résztvevők irodai ökolábnyom-kalkulátorral számszerűsíthetik környezeti hatásaikat. A hazai díjazottak pedig idén először továbbjutnak a 2013-as Európai Zöld Iroda Versenyre, mert a megmérettetés része a KÖVET Egyesület által koordinált Európai Zöld Iroda Projektnek. Jelentkezési határidő szeptember 14. A KÖVET Egyesület Zöld Iroda Programja keretében hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelynek célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, valamint az induló irodák közötti tapasztalatcsere és a teljesítményük összemérése. A szervezetek a verseny keretében az irodai környezetvédelem számos területén javíthatják környezeti teljesítményüket.

A versenyben részt vehet minden olyan vállalat, hivatal, intézmény, iskola, civil szervezet, ahol irodai munka folyik. Indulhatnak a már környezetbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, amelyek a közeljövőben tervezik az áttérést a zöldebb működésre. A versenyre jelentkező szervezeteket szektor szerint (for profit, illetve nonprofit intézmény), valamint méretük alapján (irodai munkatársi létszám) is megkülönböztetik a szervezők. Az értékelés folyamán a KÖVET Egyesület zöldiroda-szakértői helyszíni audit keretében is megvizsgálják a zöldülő irodák teljesítményét és eredményeit, majd nyilvános szempontrendszer alapján független szakmai zsűri választja ki a győzteseket.

Az értékelés során is figyelembe veszik a különböző kategóriákat, így a legnagyobb változást elérő irodák a 2013 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg az összességében legjobban teljesítők a 2013 Legzöldebb Irodája díjat kapják. Az irodai környezetvédelem egyes területein kiemelkedően teljesítő irodák különdíjat kaphatnak. A hazai díjazottak továbbjutnak a 2013-as Európai Zöld Iroda Versenyre, mert a megmérettetés része a KÖVET által koordinált NEGOSE (Network for Green Office Standardization in the EU) elnevezésű, Európai Unió által támogatott Európai Zöld Iroda Projektnek.