beruházás

04.
13.
07:08

Felkészültek a svédek az ezeréves ugrásra

A megújuló energia után, akár már holnap zöld lesz a hidrogén, de egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz is, hogy a vasból és acélból is legyen zöld. Nem a színe, hanem az eredete és az előállítása lesz a tradicionális gyártásúnál sokkal-sokkal környezetkímélőbb. És ha ez a mutatvány a svédeknek sikerül, ezzel tizedével lejjebb húzzák az egész ország szén-dioxid-kibocsátását is.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
12.
19:10

Látványos politikai bukás lehet a hazárdjáték vége

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke óriási kockázatot vállalt két gigantikus gazdaságösztönző csomagjával. A történet vége az infláció megugrása és bukásra ítélt beruházások indulása lehet, amivel Biden a kudarcot vallott elnökök sorába kerülhet az USA történetében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
12.
16:27

A Bosch 6 milliárd forintos beruházásához 2,1 milliárdot a kormány ad

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
13:27

Az UNESCO-val állíttatnák le a fertőrákosi turisztikai nagyberuházást osztrák környezetvédők

Az egyik neves osztrák környezetvédő szervezet ismét az UNESCO-hoz fordult, hogy az helyezze tiltó listára a Fertő-tó magyar oldalán zajló hatalmas idegenforgalmi beruházást, mert az tönkreteszi a természetet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
09.
07:08

Ennél egyértelműbb állásfoglalást pénzintézet még nem tett a zöldenergia mellett

A norvég állami nyugdíjalap megvette a világ második legnagyobb üzemelő tengeri szélerőművének felét, és a cégnél nagyon örülnek, hogy beszállhatnak végre egy sokdimenziósan is előremutató üzletbe. A holland vizekre épített erőmű dán eladója - a világ leginkább fenntarthatónak tartott vállalata - pedig már rég tudja azt is, mire költi az újonnan érkező eurómilliárdokat.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
08.
14:54

Az állami óriásberuházás miatt a tulajdonosokkal bontatják a Fertő-tónál a házakat

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) beruházása miatt alaposan átalakítják és beépítik a védett természeti kincset jelentő Fertő-tó partját. Az eredetileg 32 milliárdos beruházás miatt áprilisig a korábbi tulajdonosoknak le kell bontaniuk cölöpházaikat - többek között erről írt helyszíni riportjában a der Standard.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
04.
15:15

Kína már a szénnel is zsarol

Kiszivárgott egy kínai diplomáciai levél, amelyben Peking Bangladesnek írja alő a követendő energetikai befektetési irányvonalat - már ha Dakka jót akar. A levél azonban arra irányul, hogy Kína nem támogatná tovább a bangladesi szénerőműves beruházásokat.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
03.
07:39

Szoftverfejlesztőt keresnek a ferencvárosi parkolási rendszerhez

A ferencvárosi parkolási rendszer üzemeltetését támogató ügyviteli szoftver készítésére írt ki közbeszerzést a kerület cége.

Szerző(k): Németh Géza
04.
02.
18:26

Városligeti beruházások: Gulyás válaszolt Karácsonyék nyílt levelére

A Városliget zöldfelülete növekszik azzal a beruházással, amelyet a főpolgármester és helyettese sérelmezett a héten - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Karácsony Gergelynek és Kerpel-Fronius Gábornak írt, a Facebookon nyilvánosságra hozott levelében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
02.
09:38

IPTV-rendszert fejlesztett a szekszárdi Tarr Kft.

A szekszárdi Tarr Kft. 671 millió forintos fejlesztéssel elérhetővé tette az Internet Protocol (IP) alapú televíziós szolgáltatást - közölte a távközlési cég az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita