gdp

04.
16.
07:23

Közel 20 százalékkal pattant vissza a kínai gazdaság

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
15.
13:42

Visszavágták a német növekedési várakozásokat

Egy százalékponttal csökkentették az idei német GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzésüket tavaszi közös prognózisukban a vezető német gazdaságkutató intézetek az előző, tavaly ősszel kiadott becslésükhöz képest - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
22:16

Koronavírus: mi lesz a V4-ekkel a Fitch szerint?

A közép- és kelet-európai térség, különösen a visegrádi csoport (V4) gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben, és ez megerősíti azt a várakozást, hogy ezekben a gazdaságokban a jelenlegi harmadik járványhullám ellenére erőteljes növekedés kezdődik az idén - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett friss előrejelzésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
10.
14:55

Történelmi mennyiségű pénz ömlött a tőzsdékre az elmúlt hónapokban

Tényleg kezd mániás kereteket ölteni a tőzsdéken uralkodó a részvényvásárlási láz. Az elmúlt öt hónapban annyi pénz érkezett a részvényalapokba, mint az azt megelőző 12 év során összesen.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
08.
13:29

Venezuelában párolog a pénz értéke

Venezuelában márciusban 4 ezer százalékhoz közeli volt a fogyasztói áremelkedés éves mértéke, a hiperinfláció miatt az ország jegybankja minden eddiginél nagyobb névértékű bankjegyek kibocsátására kényszerült a múlt hónapban - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
10:11

Varga Mihály: a két számjegyű GDP-növekedésre van kilátás

A gazdaság kilábalása gyors ütemben valósulhat meg, a második negyedévtől kétszámjegyű növekedésre, az idén éves szinten 4 százalékos, jövőre pedig 5 százalékot meghaladó bővülésre lehet számítani - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Cégvezetők Csúcstalálkozóján csütörtökön.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
06.
14:48

Erre számíthatnak a görögök 2021-ben

A görög gazdaság az idén 4,2 százalékkal növekedhet a tavalyi 8,2 százalékos visszaesés után a Bank of Greece elnökének az éves részvényesi közgyűlésen adott tájékoztatása alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
14:32

Koronavírus: mi vár Magyarországra idén?

Javultak a kilátások, ezért felfelé módosította a világgazdasági kilátásokat a Nemzetközi Valutaalap (IMF). A nemzetközi szervezet ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy közben nagyon egyenetlen fellendülés várható, aminek következtében az életszínvonalbeli különbségek is nőnek. A magyar mutatókon javított a Valutaalap.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
02.
16:24

Ekkorát ütött a járvány a cseh gazdaságon

Csehországban tavaly éves összehasonlításban 5,6 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) - közölte pénteken a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ). Az önálló cseh állam megalakulása óta (1993) ez a legnagyobb gazdasági visszaesés.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
01.
20:41

Három százalékkal csökkent tavaly az orosz gazdaság

Rosszabb a helyzet mint négy vagy öt éve, de volt már ennél nagyobb visszaesés is az orosz gazdaságban. A helyzet azonban nem jó.

Szerző(k): Szabó M. István