álláskereső

05.
19.
19:34

ITM: már tízezren helyezkedtek el a kormány munkaerő-támogatási programja segítségével

Sajtóközleményt adott ki az MTI-nek a hazai foglalkoztatási helyzetről és a Vállalatok munkaerő támogatási programjáról az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakállamtitkársága.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
30.
09:24

Több mint 100 ezerrel dolgoztak kevesebben februárban, mint egy évvel korábban

Idén februárban 46 ezer fővel 213 ezer főre emelkedett a munkanélküliek száma az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. A 2020. decembere és 2021. februárja között a munkanélküliségi ráta 1,1 százalékponttal 4,5 százalékra emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A foglalkoztatottak száma 2021 februárjában 4,55 millió fő volt, ami 104 ezerrel kevesebb, mint tavaly februárban. A 2020. december-2021. februári időszakban pedig 50 ezer fővel dolgoztak kevesebben az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest - közölte a KSH.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
23.
07:08

Nagyot változik az élet januártól

Nagyon sok jogszabály változik 2020. január elsejével. Több adóváltozás mellett csúcsra jár a családvédelem, újra változnak a nyugdíjasokra vonatkozó szabályok, miközben drágul a cigi, a lottó és a posta is. Új korszak kezdődik a benzinkutakon és a tengereken, valamint a kisvasútra is jó lesz a Szép-kártya. Érkezik a budapesti álláskeresők díjmentes bérlete.

Szerző(k): Domokos László
12.
11.
14:57

Karácsonyék máris beváltották egyik nagy ígéretüket - nem lesz olcsó

Ingyenesen utazhatnak januártól a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
06.
11:59

Álláskeresők ingyenes utazása: további részletek derültek ki

A budapesti Városigazgatási Főosztály kiszámolta, hogy milyen pénzügyi hatása lenne a budapesti nyilvántartott álláskeresők ingyenes tömegközlekedésének. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester ígérte meg a választásokat követően.

Szerző(k): Szász Péter
10.
29.
08:46

Ennyibe kerül az álláskeresők utaztatása

Kiderült: nagyjából másfél milliárd forintba kerülne ingyenes tömegközlekedési lehetőséget biztosítani a budapesti reigsztrált munkanélkülieknek. A kampány során felvetett ötlet közel 14 ezere embert érinthet.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
30.
08:17

Nagy bejelentést tett Varga Mihály

Újabb öt megyében indul el a munkaerőpiaci reformprogram, ezzel már az ország döntő részén, 15 megyében működhetnek hatékonyabban a munkaügyi hivatalok - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
16.
14:58

Újabb ígéretes hazai startup a láthatáron

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventurestől kapott 365 millió forint befektetést a Codersrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül - derül ki a Hiventures közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
02.
19:18

Elszámította magát Frei Tamás kávézós cége

Nagy feltűnést keltett tavaly Frei Tamás amikor azzal állt elő, hogy nemcsak beszélni kellene a munkaerőhiányról, hanem tenni is ellene. Megnéztük, mi lett az üzletember nagy nekibuzdulásából.

Szerző(k): Szabó M. István
08.
28.
09:01

KSH: csak a fiatalok körében csökkent a foglalkoztatottság

Csökkent a munkanélküliség, főként a nők körében tapasztalható javulásnak köszönhetően. A munkanélküliségi ráta 3,4 százalékon áll. A foglalkoztatottság pedig 70,1 százalékra emelkedett, viszont a fiataloknál csökkent ez az arány.

Szerző(k): Szabó Dániel