államadósság

05.
04.
12:51

Jól vitték a magyar államadósságot

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
30.
12:28

Van mozgástér a 3400 milliárd forintos uniós hitel kérdésében az ÁSZ-elnök szerint

Magyarországnak van mozgástere a mintegy 3400 milliárd forintos uniós hitel kérdésében, az összeg ugyanis 2023-ig rendelkezésére áll, ám az ország külső sérülékenysége és adósságpályája szempontjából érdemes megfontolni az eladósodást - mondta a Növekedés.hu-nak adott interjúban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
27.
20:23

A Költségvetési Tanács az államadósság miatt aggódik

A Költségvetési Tanács (KT) azt szeretné, ha a kormányzat - amennyiben mód nyílik rá -csökkentené az idei költségvetési hiányt a legutóbb elfogadott módosításhoz képest, egyben javasolta a kormánynak, hogy hasonló módon a 2022-es költségvetési törvénytervezetben megjelölt 5,9 százalékos hiányt is mérsékelje majd, közelítve azt a 3 százalékhoz.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
11:00

Hatvan éve nem történt ilyen Nagy-Britanniában

A friss adatok szerint példátlan szintre emelkedett a tavalyi pénzügyi évben a brit közfinanszírozás nettó hiteligénye, elsősorban a koronavírus-járvány súlyos reálgazdasági és költségvetési hatásai miatt, és ez hat évtizede nem mért magasságba hajtotta a GDP-arányos adósságrátát.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
12:53

Nőtt a GDP-arányos államadósság az euróövezetben és az EU-ban

Emelkedett az államadósság hazai össztermékhez (GDP) mért aránya tavaly az egy évvel korábbival összevetve az Európai Unióban és az euróövezetben is a koronavírus-járvány következményeként - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
12:35

Jól startolt a zöldkötvény

Kiváló eredménnyel zárult a csütörtöki államkötvény-aukció. A zöldkötvényt hétszerese jegyezték túl a forgalmazók.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
22.
07:56

Titkolózik a kormány, nem tudni, mire megy majd a pénz

Biankó csekket kér a kormány a parlamenttől, úgy emelnék ugyanis a költségvetési kiadásokat, hogy nem derült ki mire akarják fordítani valójában a pénzt a minisztériumok.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
13:04

Olcsóbban vitték a magyar államadósságot

Hozamcsökkenés mellett értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
22:16

Koronavírus: mi lesz a V4-ekkel a Fitch szerint?

A közép- és kelet-európai térség, különösen a visegrádi csoport (V4) gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben, és ez megerősíti azt a várakozást, hogy ezekben a gazdaságokban a jelenlegi harmadik járványhullám ellenére erőteljes növekedés kezdődik az idén - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett friss előrejelzésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna