államfő

04.
28.
16:00

Kétségbeesett segélykiáltás Putyin halálos szorításából

Apró sikernek értékelte Volodimir Zelenszkij ukrán államfő, hogy országa határai mellől visszavonták az orosz katonaságot, ami jelzi, hogy nincs jelentős előrehaladás a Délkelet-Ukrajnáról leszakított, oroszbarát uralom alatt álló terület ügyében. Az elnök nyugati segítségért esedezik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
11:34

Putyin már senkit sem érdekel?

Vlagyimir Putyin orosz államfőt az elmúlt években sokan próbálták jobb belátásra bírni, ám hiába. Angela Merkel német kancellár és Barack Obama korábbi amerikai elnök például le akarta beszélni arról, hogy Oroszország elvegye a Krím félszigetet Ukrajnától. A jelenlegi amerikai elnök máshogy viszonyul orosz kollégájához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
23.
12:30

A szlovák elnök visszaparancsolta a katonákat a laktanyába

Aki a budapesti Gellérthegyen találkozott már feleslegesen ott járőröző gépfegyveres katonával, az értékelni tudja a szlovák államfő asszony gesztusát, aki - a hadsereg főparancsnokaként - visszavezényelte a járvány kezelésében részt vevő katonákat a laktanyáikba.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
15.
19:03

Bejött Putyin számítása

Nem szabad lebecsülni a politikusok hiúságát, mint ami befolyásolja a döntéseiket, főként akkor, ha egy nukleáris fegyverekkel rendelkező ország élén állnak. Úgy tűnik, Vlagyimir Putyin orosz államfő sem mentes ettől az emberi gyengeségtől, és módja van a keményen válaszolni, ha megsértik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
12.
19:10

Látványos politikai bukás lehet a hazárdjáték vége

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke óriási kockázatot vállalt két gigantikus gazdaságösztönző csomagjával. A történet vége az infláció megugrása és bukásra ítélt beruházások indulása lehet, amivel Biden a kudarcot vallott elnökök sorába kerülhet az USA történetében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
11.
16:33

Kerekesszékben folytatja teendőit a cseh államfő

Kerekesszéket használ ezentúl Milos Zeman cseh államfő, akinek cukorbetegsége miatt lábfájdalmai vannak, ami nehezíti a járást.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
08:03

Háború robbanhat ki Magyarország közelében

Nem lehet kizárni, hogy Ukrajna és Oroszország között háború robban ki, elsősorban a helyi parancsnokok kalandor viselkedése nyomán, és ha egyszer a felek elkezdenék csépelni egymást, akkor minden okuk meg is lenne mindezt továbbcsinálni, amíg bírják szusszal.

Szerző(k): Komócsin Sándor