államosítás

06.
15.
15:47

Meddőségi kezelések államosítása: jöhetnek még meglepetések

Családpolitikai és nemzetgazdasági szempontból is megkérdőjelezhető a reprodukciós eljárások államosítása, ami az állami intézmények hosszú várólistái miatt külföldre kényszerítheti a gyermekre vágyó meddő párokat - áll a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete közleményében, amelyben aggodalmuknak adnak hangot és egyeztetést kezdeményeznek a döntéshozókkal a törvénymódosítási javaslat miatt. A Primus szerint a rendelkezést veszélyes precedenst teremt más reprodukciós eljárások – például a széles körben végzett inszeminációs beavatkozások – kapcsán is, mert a javaslat szövegezése megalapozza ezek államosításának kereteit is.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
14.
12:01

Újabb több ezer milliárdos államosítás jöhet, az ivóvizet nézte ki a kormány

Jelenleg az ivóvízhálózat az önkormányzatok tulajdona, de egy trükkös salátatörvény módosítójával az Orbán-kormány lényegében ingyen átvenné a struktúrát, hogy a teljesen elavult hálózat felújítását elvégezze. A rezsicsökkentés miatt a településvezetések nem tudták finanszírozni a karbantartási munkákat, de a csőrendszerre vezetett különadó is ellehetetlenítette a feladatot. Vagy az államhoz kerül a vízközmű, vagy megoldhatatlan az ellátás biztonsága. Több ezer milliárd forintos államosítás lehet a vége.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
08:55

"Néhányan betegre keresik magukat, de több baba nem születik"

A meddőségi központok államosításával nem lesz több szakorvos, hiába halmozzák fel esetleg uniós pénzből az eszközöket, azok ugyanúgy kihasználatlanul maradnak, mint a lélegeztetőgépek esetében. Több kisbaba ettől nem születik, csak kevesebb, mert a túl hosszú várólista miatt sokan kicsúsznak az időből, néhány kiválasztott cég viszont betegre keresi magát - hangzott el a meddőségi klinikák államosítása elleni vasárnapi demonstráción. Az érintett az embriók kötelező átadásának előírása miatt aggódnak különösen, amit szervkereskedelemnek tartanak - számol be az eseményről a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
11:05

Kiakadtak a gyerekre vágyó nők

A magán meddőségi intézetek államosítása elleni tiltakozó demonstrációt szerveznek vasárnapra a kezelésben érdekeltek. Ha az intézmények államosításáról szóló törvénymódosítást elfogadják, a szűk állami kapacitások miatt feltorlódik a várólista, így sokan kifuthatnak az időből, nem beszélve arról, hogy újra azzal a nemtörődömséggel, megalázással és sikertelenséggel kell szembesülniük, amely miatt aki tehette, elhagyta az állami lombikprogramot, és választotta a magáncentrumokat - állítja a szabad választás jogának megtartásáért kiálló és az eseményt elindító Kazinczy Krisztina.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
08.
08:37

A kormány megtiltja a meddőségi kezelést a magánklinikáknak a jövő nyártól

A kormány őrült tempóban veszi át a meddőségi ellátást a magánklinikáktól, aminek finanszírozását az adófizetőkre hárítja. Már szeptembertől megszűnhet a régi rendszer.

Szerző(k): Komócsin Sándor