állat

05.
12.
20:39

Jó soruk van a magyar kutyáknak

Nem etetjük nyers hússal, ritkán visszük kutyaiskolába és inkább családtagnak tartjuk a kutyánkat, mint házőrzőnek - derül ki a Petissimo kutatásából, melyben arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire tartják felelős gazdinak magukat a magyarok.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
11:33

Új miniszteri biztost kap a Balaton

A Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Szári Zsoltot az agrárminiszter május 1-től - közölte kedden az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
14:46

Jó hírt kaptak a kutyabarátok

Olyan 21. századi állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, "amire nincs példa Budapesten" - jelentette be Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
21:14

Nagy szám: 50 helyett 260 milliárdos támogatást osztanak szét

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét megötszörözte a kormány, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forintot kaphatnak - jelentette be Nagy István agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben, ahol a megye 51 nyertes gazdálkodójának átadta a támogatási szerződéseket.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
03.
06:55

Taroltak a kávésok és a háziállatosok

A koronavírus-járvány a kávéfogyasztásra is jelentős hatással volt, a Nespresso kávékapszulákat és Nescafé instant kávékat is gyártó Nestlé például az elmúlt évtized legnagyobb negyedéves forgalomnövekedését érte el. A kávék mellett még a kisállateledelek értek el jelentős növekedést a Nestlénél, a bezártság miatt ugyanis sokan fogadtak be háziállatokat is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
17:25

Nem csak az erdőkben érdemes kullancsriasztót használni!

Újra támadnak a kullancsok: érdemes nem csak az erdőben, hanem a játszótereken is kullancsriasztót használni. A különösen veszélyeztetetteknek pedig érdemes agyvelőgyulladás ellen is beoltatniuk magukat - írja az Atv.hu.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
21:14

Koronavírus: kiadták az állatvédő vakcina első tételét

Kibocsátotta a koronavírusos fertőzés elleni, Carnivac-Cov elnevezésű állatvédő vakcina első 17 ezer adagját az orosz Szövetségi Állategészség-védelmi Központ.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
14:49

Evolúció: hiányzó láncszemre bukkantak a kutatók

Az állatok evolúciójának egy hiányzó láncszemeként azonosítottak brit és amerikai kutatók egy egymilliárd éves ősmaradványt, amelyet Skóciában tártak fel - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
11:27

Kiderült, milyen lesz újranyitás az állatkertben

A konkrét időpontot még nem, de a részletes szabályait már tudni annak, hogy milyen feltételekkel lehet látogatni a Fővárosi Állat- és Növénykertet az újranyitást követően. A legtöbb bemutatóhely látogatható lesz, de több helyen maszkot kell viselni.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
13:24

Hurrá! Kiselefánt született Budapesten, Nyíregyházán pedig gerezabébi jött világra

A szakemberek tavasz közepére várták az ellést, március közepe óta folyamatos ügyeletet tartottak az elefántok körül az éjszakai órákban is, a tapasztalatok szerint ugyanis a legtöbb elefántborjú az éjszaka második felében születik. Az új jövevény szombaton hajnalban jött világra.

Szerző(k): Csernátony Csaba