ántsz

01.
27.
15:38

Rossz hír az allergiásoknak, már itt van a pollenszezon

Az enyhe időjárással az első allergén növények pollenjei is megjelentek a levegőben - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-t. A járványban fontos, hogy mindenki meg tudja különböztetni az allergiás tüneteket a koronavírus tüneteitől - közölték a szakemberek.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
09.
12:19

A meleg február miatt szenvedhetnek az allergiások

Megkezdődött az idei pollenszezon - jelentette be a tisztifőorvos pénteken a Facebook-oldalán, amit az Index szúrt ki.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
31.
15:19

Tisztifőorvos: Magyarországon nincs koronavírusos beteg (...még)

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a nap folyamán érkezett egy minta Debrecenből, amelynek laboratóriumi eredménye hamarosan meglesz - közölte az országos tisztifőorvos pénteken Budapesten az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
29.
15:52

Kihirdették: influenzajárvány van Magyarországon

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében - írta szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK, korábban ÁNTSZ). Több kórházban részleges vagy teljes látogatási tilalmat vezettek be.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
30.
11:53

Járványveszély: több sertéstelepen is leölték az állatokat Magyarországon

Országszerte több házisertéstelep állatait is el kellett altatni az afrikai sertéspestis (ASP) gyanúja miatt - ezt a magyar hatóságok is elismerik, ugyanakkor a Nébih szerint a betegség továbbra is csak vaddisznókban jelent meg, és a házisertés-állomány tiszta.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
05.
11:15

Sertéspestis: nyugtat a magyar hatóság

Magyarországon nem érintett a sertéspestisben a házisertés-állomány, viszont a vaddisznók között terjed a betegség - közölte az országos főállatorvos hétfőn az M1 csatornán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
01.
20:30

Terjed a sertéspestis Magyarországon

Bővült az afrikai sertéspestis (ASP) miatti fertőzött terület Magyarországon, ami Borsod-Abaúj-Zemplén valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyei vadgazdálkodási egységeket érint - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
29.
18:19

Már irtják a szúnyogokat a Balatonnál és a Dunánál

A héten megkezdődik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta Mukics Dániel, a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
27.
17:39

A betegeket büntetnék - ezt javasolja az MNB az egészségügyben

Valóságos egészségügyi reformot írt le az MNB szerdán publikált Versenyképességi programjának Egészséges társadalom című, közel 30 oldalas fejezete. Ebben egyebek mellett a betegek együttműködésétől tennék függővé a térítéseket, erősítenék a központi szakmai és pénzügyi ellenőrzést, megadóztatnák a gyógyszerhirdetéseket és javasolják a gyógyszer-nagykereskedelem stratágiai iparággá minősítését.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
05.
07:50

Gyanús hallgatás a kórházi fertőzésben meghaltakról

Furcsa módon teljes csendben publikálta az ÁNTSZ a kórházi fertőzésekről szóló jelentését egy hónapja, amelyből kimaradt egy fontos adat: hányan is haltak meg nozokomiális infekcióban. A Társaság a Szabadságjogokért jogi úton próbálja megszerezni a kimutatást az elhunytakról.

Szerző(k): Szabó Dániel