ápoló

04.
08.
07:02

Nagy a gond az egészségügyi dolgozóknál: 10 ezrekkel csökkenhetett a fizetés

Március 1-vel megszűnt az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonya és hatályon kívül helyezték a kollektív szerződésüket. Azok, akik aláírták az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést április elején kapták meg ennek hatálya alatt az első fizetésüket. Nagyon sokan most szembesülnek azzal, hogy a korábbi bérük 20-30 ezer forinttal, vagy akár ennél is nagyobb mértékben csökkent. A szakszervezet szerint nem egységes a kép: bizonyos kórházakban elkezdték megvágni az ügyeleti díjak, pótlékok mértékét, másutt viszont megtartják a korábbi juttatásokat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
31.
21:48

Húszezerrel több egészségügyi dolgozó kellene a jelenlegi helyzetben

Ha felelőtlenek vagyunk, és bulizunk húsvétkor, nem lesz elég az egészségügyi személyzet – figyelmeztetett a Magyar Kórházszövetség elnöke az Infórádiónak nyilatkozva. Ficzere Andrea hozzátette: már most is csak abban az esetben tudják a megfelelő működést biztosítani, ha a beáramló betegek száma csökken. Az EMMI az ATV híradónak azt írta: az egészségügyi ellátórendszer felkészült a kórházi betegek és a lélegeztetett betegek számának növekedésére.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
29.
10:57

Depresszió a jussa a covidos betegeket kezelőknek

A frontvonalban harcoló koronavírusos betegeket kezelő ápolók közül egyre többnél jön elő a depresszió a megerőltető munka és a lelki terhek miatt.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
26.
08:58

Szakértő: a kormány szorul segítségre, el kéne fogadni

Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok pártpolitikai megfontolások nélkül szeretnének segíteni a járvány elleni védekezésben, amit el kellene fogadnia a kormánynak - véli a Fővárosi Önkormányzat tanácsadója.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
26.
08:13

Hová kerülnek a betegek? Fantom ágyak a kórházakban?

Eltérés van egy a sajtó birtokába került dokumentumban szereplő számok és a nyilvánosságra hozott adatok között a rendelkezésre álló intenzív ágyak számáról.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
25.
21:06

Koronavírus: testileg és lelkileg is kimerültek az orvosok és ápolók

Havonta 9-10 ügyeletet teljesítenek, nincs idő arra, hogy kipihenjék magukat, testileg és lelkileg is kimerültek az orvosok és az ápolók is a Covid-osztályokon - erről beszélt egy koronavírusos betegeket ellátó orvos az RTL Híradónak. A kormány szerint van elegendő személyi-kapacitás és lélegeztetős ágy a kórházakban.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
24.
08:14

Koronavírus: percek alatt megtelnek a megüresedett kórházi ágyak

Talpig védőruhában irtózatos terhelés alatt dolgoznak a kórházad orvosai és ápolói a koronvavírus-osztályokon - derül ki a Népszava helyszíni riportjából.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
09:37

Ijesztően sok szakápoló hiányzik, így nem érnek sokat a lélegeztetőgépek

Megközelíti a tízezret a munkaerőhiány az egészségügyi intézmények szakdolgozóinak körében, és ha nem lesz béremelés, ez tovább fog nőni a járvány után.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
22.
08:38

Már önkénteseket keresnek a magyar intenzív osztályokra (frissített)

Önkénteseket toboroznak vidéken és Budapesten is a kórházakba, mert nincs elég ápoló a koronavírus-betegek ellátására. A jelentkezők gyorstalpaló tanfolyamon kapnak képzést.

Szerző(k): Komócsin Sándor